Philipsen klopt de topsprinters: "Beter kun je niet gebracht worden"

  Jasper Philipsen moest de voorbije weken lijdzaam toekijken hoe zijn ploegmaat Tim Merlier het mooie weer maakte in de sprints. Maar in de Scheldeprijs kon hij zelf eindelijk nog eens ontploffen. "Dit geeft veel vertrouwen."

  Jasper Philipsen had een wat voorzichtige aanloop van zijn seizoen, maar in Schoten bewees hij dat hij nog altijd veel poeder in zijn kuiten heeft zitten.

   

  "Dat manoeuvre van de ploeg in de sprint was echt fantastisch. Beter kon de sprint niet ingeleid worden. Hierdoor stonden heel wat topsprinters aan de start en ik heb ze op het einde allemaal kunnen kloppen. Daar ben ik trots op en dat geeft veel vertrouwen."

   

  "De ploeg wou absoluut scoren vandaag. Het was wel wat jammer dat Tim (Merlier) uit de koers viel, anders hadden we nog een 2e snelle man mee gehad."

   

  Wat mogen we nog verwachten van Philipsen dit jaar? "Volgende week rijd ik in Turkije en daarna maken we de rest van mijn programma op. Maar in principe doe ik ook de Tour."

  Merlier: "Al voor de koers beslist dat het voor Philipsen was"

  Tim Merlier had zijn trio zeges in de voorjaarskoersen kunnen uitbreiden naar een kwartet, maar een val samen met Alexander Kristoff besliste daar anders over.

   

  "Het was sowieso het plan om voor Philipsen te rijden vandaag. Er was voor de koers al beslist dat ik niet zou sprinten."

   

  "Als ik er toch nog bij was geweest, zou ik de sprint aantrekken voor Jasper. In de tweede groep draaide het niet echt rond, ze wilden me niet terugbrengen naar voren, denk ik. Die val van Kristoff kon ik ook niet ontwijken."

   

  Uiteindelijk werd het toch nog een geslaagde dag voor Alpecin-Fenix. "We gingen voor de zege en Jasper heeft die gepakt. Heel mooi."

  Lees ook: