Cavendish: "We gingen voor Sam, maar had sneller moeten reageren"

  2 jongens van Deceuninck-Quick Step op het podium, maar niet op het juiste treetje.

  Nog geen halfjaar geleden zat Mark Cavendish in zak en as na de Scheldeprijs, omdat hij dacht dat hij zijn laatste wedstrijd gereden had. Een groot verschil met vandaag, ook al grepen hij en Sam Bennett naast de zege in Schoten.

  "Ik had dit nieuwe parcours (met start in Terneuzen) nog nooit gereden. Leuk, hé, met al die wind in het begin?", straalt Mark Cavendish na het podium.

   

  "We waren in overtal in de finale, maar het pakte verkeerd uit. Het was altijd de bedoeling om voor Sam (Bennett) te rijden. Logisch, hij is de snelste man ter wereld momenteel."

   

  "Mijn rol was om een soort stuifzuiger te zijn in zijn wiel. Toen Philipsen voorbijkwam, ben ik opzij gegaan om Sam doorgang te geven. Maar achteraf gezien had ik sneller moeten reageren door mee te gaan met Philipsen en zelf te sprinten. Ik had beter moeten inspelen op de situatie."

   

  "Ik vind het in ieder geval tof om weer eens écht te kunnen koersen in Vlaanderen. Gewoon koersen. Het verschil met een halfjaar geleden is dat dit team wel gelooft dat ik het podium kan halen."

   

  Alleen die zege ontbreekt nog. Die kan hij misschien behalen in de Ronde van Turkije, die zondag van start gaat. "Ik voel me goed en ik voel me zó gelukkig in de ploeg. Enkel die zege mis ik nog. Patrick (Lefevere) zal niet rusten tot ik die heb. Vooral voor hem moet ik het doen."

  Bennett: "Spieren waren afgekoeld en had slechte dag"

  Sam Bennett leek een zekerheidje voor de zege in de Scheldeprijs, maar op de demarrage van Jasper Philipsen had hij geen antwoord. "Alpecin-Fenix deed het uit het boekje."

   

  "Ze kwamen met meer snelheid uit onze rug en dan is het lastig om nog te versnellen. We kwamen misschien 1 mannetje tekort in de finale. Het is ook niet makkelijk als iedereen naar je kijkt."

   

  "In de laatste ronde was het tempo ook niet zo hoog, waardoor mijn spieren wat waren afgekoeld. Dan is het lastig om weer in gang te schieten in de sprint. Ik had helaas een slechte dag."

  Lees ook: