Luca Brecel voor het WK: "Is nog wat wennen aan mijn nieuwe keu"

  Luca Brecel in zijn vaste trainingszaal in Wilrijk.

  Deze week gaan in de Engelse stad Sheffield de voorrondes voor het WK snooker van start. Luca Brecel (26) is een van de 3 Belgen in de kwalificaties. "Elk toernooi win ik 2 à 3 matchen, maar een uitschieter blijft uit. Misschien komt die er nu", blikt hij vooruit in Sportweekend.

  Vorig jaar in juni won Luca Brecel het Champions League-toernooi. Daarna bleven de topprestaties achterwege.

   

  "Toen speelde ik mijn beste snooker", blikt hij terug. "Dat gevoel mis ik nu nog wat."

   

  Een nieuwe keu moet Brecel weer aan zeges helpen. "Op de lange pots maak ik vordering, maar andere shots hebben nog even tijd nodig. Mijn brein moet nog wat wennen. Deze keu speelt veel nauwkeuriger, ik hoef mijn vizier niet langer te corrigeren, dat komt dus wel goed", maakt Brecel zich sterk.

   

  "Ik heb de voorbije maanden alleszins op een constant niveau gespeeld. Elk toernooi win ik 2 à 3 matchen, maar een uitschieter bleef uit en dat is nefast voor je ranking."


  "Wie weet komt die uitschieter er op het wereldkampioenschap. Ik zou graag een reeks neerzetten, maar dan heb je ook wat geluk nodig. Tegen Selby of Trump verlies ik maar nipt. Het zit in de details", denkt Brecel.

  Mijn nieuwe keu speelt veel nauwkeuriger. Dat is wennen voor mijn brein.

  Luca Brecel

  "Op een goede dag kan ik iedereen aan"

  Op de ranglijst staat Luca Brecel op de 47e plaats. "Net voldoende om 2 WK-kwalificatiematchen te spelen in plaats van 3 of 4", legt hij uit.


  Als Brecel zijn eerste match wint, staat hij in de laatste voorronde tegenover oud-wereldkampioen Stuart Bingham.

   

  "Dat wordt allesbehalve eenvoudig", lacht Brecel. "Hij is een van de zwaargewichten."

   

  "Het draait wel om 11 gewonnen frames. Dat biedt me mogelijkheden om in de match te komen. En op een goede dag kan ik iedereen aan."

  Naast Brecel komen ook Ben Mertens en Julien Leclercq in actie. "Daar ben ik erg blij om. Met Ben train ik wekelijks en Julien komt ook regelmatig mee. Ik duim voor hen in de eerste rondes", besluit Brecel.

  VIDEO: Luca Brecel in Sportweekend

  VIDEO: Een uitgebreid interview met Luca Brecel