Luca Brecel na toernooiwinst: "Gevoel dat ik nu wel écht vertrokken kan zijn"

  Daags na zijn triomf in de Championship League snooker is Luca Brecel (25) alweer in België. Met kleine oogjes geniet hij na van zijn knalprestatie. "Ik heb nu het beste gevoel ooit", glundert hij bij Sporza.

  Het Journaalstuk over Luca Brecel:

  "Ik zat in de finale te trillen bij elk shot"

  Straffe stoot gisteren van onze landgenoot Luca Brecel. Hij schreef het eerste snookertoernooi na de coronacrisis op zijn naam.

   

  "Het is geweldig", vertelt hij daags nadien aan Sporza terwijl hij de beelden terugkijkt. "Dit is waar je voor hebt getraind. Ik heb nu het beste gevoel ooit."

   

  "Het was dan geen rankingtoernooi, maar 15 spelers van de top 20 tekenden present, want het was het eerste toernooi sinds de coronabreak. Dan meteen winnen, maakt het extra mooi."

   

  "Ik was wel heel zenuwachtig voor de finale. Nochtans heb ik al een pak grotere wedstrijden gespeeld, maar toch. Ik zat te trillen bij elk shot en mijn tegenstander speelde op ongezien hoog niveau. Maar ik wilde absoluut niet als tweede naar huis gaan."

  Dit is het beste gevoel ooit.

  Luca Brecel

  "Mijn niveau is al lang top, maar deze zege had ik echt nodig"

  Drie jaar geleden won Luca Brecel het China Championship, zijn eerste grote toernooizege. Toen dacht iedereen dat hij gelanceerd was. 


  "Maar zelf had ik toen niet het gevoel dat ik er klaar voor was. Nu werk ik harder om er te geraken en ben ik bereid om alles te geven voor het spel. Dat had ik ervoor misschien niet. Ik heb nu ook meer vertrouwen en faal niet onder druk."


  "Met deze tweede grote zege heb ik absoluut het gevoel dat ik nu vertrokken kan zijn. Mijn niveau is al lang echt top, maar dit had ik echt nodig. Ik zie geen enkele reden waarom dit niet de start kan zijn van iets heel moois."


  Wie weet gebeurt dat volgende maand al, dan is er het WK snooker.


  "Als ik zo blijf spelen, is alles mogelijk. Ik heb het gevoel dat ik het spel heb om heel ver te geraken. Het zelfvertrouwen is er op zich wel altijd geweest, maar een toernooi winnen geeft je een soort vrijheid."

  Als ik zo blijf spelen, is alles mogelijk.

  Luca Brecel