Croenen en Dumont flirten met BR, geen extra limieten voor EK of OS

  Op de eerste dag van de Open Belgian Qualification Meet zijn er geen limieten voor het EK of de Olympische Spelen uit de bus gevallen. Louis Croenen, al geplaatst voor Tokio, bevestigde wel zijn goeie vorm.

  De Open Belgian Qualification Meet is een alternatief voor het BK zwemmen en moet de Belgische zwemmers aan een ticket voor het EK of de Spelen helpen. Maar dat lukte op de eerste dag niet.

   

  Louis Croenen, die samen met de momenteel geblesseerde Fanny Lecluyse als enige Belg al zijn ticket voor Tokio op zak heeft, liet zijn goede vorm zien op de 100 meter vlinderslag: 52"31 is de 3e tijd uit zijn carrière.

   

  Valentine Dumont kwam op de 400 meter vrije slag ook in de buurt van haar Belgische record. Ze was goed voor 4'09"92, een halve seconde boven haar toptijd.

   

  Jade Smits slaagde er niet in om haar recente Belgische record op de 50 meter rugslag (28"66) scherper te stellen. 28"72 is bovendien een eind verwijderd van de gevraagde EK-limiet (28"33).

   

  Op de 200 meter vrije slag bij de mannen bevestigden Alexandre Marcourt en Sébastien De Meulemeester met een respectievelijke eerste (1'48"51) en derde plaats (1'49"10) en bleven zo onder het minimum voor Boedapest (1'49"16), waarvoor ze al geplaatst waren.