Aanvoerdersband Ronaldo brengt 64.000 euro op voor zieke baby

  De Portugezen geraakten in Servië niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

  Een anonieme koper heeft maar liefst 64.000 euro neergeteld om de aanvoerdersband van Cristiano Ronaldo in zijn bezit te krijgen. De Portugese superster gooide de band na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië (2-2) uit onvrede op het veld na een onterecht afgekeurd doelpunt.

  Portugal leek in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië op weg naar de zege nadat Cristiano Ronaldo zijn land vlak voor tijd op voorsprong had getrapt. Scheidsrechter Makkelie zag de bal niet over de lijn en keurde het doelpunt af, waarop Ronaldo misnoegd het veld verliet. 

   

  Net voor Ronaldo de catacomben binnenstormde, gooide de Portugees zijn aanvoersdersband kwaad op de grond.

   

  De band werd vervolgens opgeraapt door een steward, die met behulp van een regionale sportzender een veiling besloot te organiseren. De opbrengst van die veiling ging naar een 6 maanden oude baby die aan een zeldzame spierziekte lijdt. 

   

  De behandelingskosten voor die ziekte lopen op tot 2 miljoen euro. Tot deze ochtend kon er geboden worden op het hebbeding. De aanvoerdersband ging uiteindelijk voor 64.000 euro onder de hamer.