Daley Blind voetbalt dit seizoen niet meer voor Ajax: "Hopelijk wel nog EK"

  Daley Blind gaat ervan uit dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Hij scheurde met Nederland tegen Gibraltar een enkelband in zijn enkel en moet geopereerd worden. "Als de revalidatie goed gaat, hoop ik het EK nog te halen."

  Daley Blind is zowel bij Nederland als bij Ajax een vaste waarde in de defensie. Maar zeker die laatste ploeg zal het voor de rest van het seizoen meer dan waarschijnlijk zonder de ervaren Blind moeten rooien.

   

  Blind scheurde dinsdag tegen Gibraltar de voorste enkelband van zijn linkerenkel. Enkel een operatie kan hem helpen. "Gelukkig is er geen schade aan mijn knie, maar ik neem aan dat mijn seizoen bij Ajax wel voorbij is."

   

  "Ik ben heel erg teleurgesteld, want je voetbalt om trofeeën te winnen en die zullen de komende maanden gewonnen worden. Het was tot nu een prachtig seizoen en dat eindigt nu abrupt."

   

  Blind maakt zich wel sterk dat hij het EK nog kan halen "als alles goed gaat bij de revalidatie". Bij Nederland missen ze ook al Virgil van Dijk in de verdediging.

  Lees ook: