Geen verrassingen in Red Flames-selectie voor oefeninterlands

  De Red Flames nemen het komende week op tegen Noorwegen en Ierland.

  Bondscoach Ives Serneels heeft naar aanloop van oefeninterlands tegen Noorwegen en Ierland zijn selectie gemaakt. De Red Flames zijn op zoek naar eerherstel na de nederlagen tegen Nederland (1-6) en Duitsland (0-2).

  In de 28-koppige selectie is deze keer geen plek voor Lola Wajnblum. De aanvalster van Standard moest geblesseerd afhaken. 

   

  De Red Flames zijn na de nederlagen tegen toplanden Nederland (1-6) en Duitsland (0-2) op zoek naar eerherstel. De oefeninterlands tegen Noorwegen en Ierland lenen zich daar perfect voor.

   

  Beide landen zijn geen onbekenden voor de Flames. Noorwegen werd op het EK 2017 al eens geklopt (2-0). En ook Ierland ging in 2019 tijdens een oefeninterland met 1-0 voor de bijl. Niets dan goede herinnering dus voor de troepen van Yves Serneels.

  Ontdek de selectie van de Red Flames:

  • Doelvrouwen: Nicky Evrard (AA Gent), Diede Lemey (Sassuolo/Ita), Lisa Lichtfus (Standard), Justien Odeurs (RSC Anderlecht)
   
  • Verdedigsters: Julie Biesmans (PSV/Ned), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge), Davina Philtjens (Sassuolo/Ita), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OHL), Jody Vangheluwe (Club Brugge), Silke Vanwynsberghe (AA Gent), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht)
   
  • Middenveldsters: Féli Delacauw (AA Gent), Aster Janssens (Standard), Marie Minnaert (Club Brugge), Kassandra Missipo (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (OHL), Justine Vanhaevermaet (LSK Kvinner/Noo)
   
  • Aanvalsters: Janice Cayman (Olympique Lyon/Fra), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Hannah Eurlings (OHL), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (AA Gent), Davinia Vanmechelen (Standard), Ella Van Kerkhoven (AA Gent), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht)

  Bondscoach Yves Serneels heeft zijn 28-koppige selectie bekendgemaakt voor de oefeninterlands tegen Noorwegen en Ierland volgende week. In die selectie is deze keer geen plaats voor Lola Wajnblum. De aanvalster van Standard is er niet bij vanwege een knieblessure.

   

  De Noorse dames zijn geen onbekenden voor de Flames. Op het EK van 2017 werd er al eens gewonnen van Noorwegen. Het werd toen 2-0 na doelpunten van Van Gorp en Cayman.

   

  Ook de clash met Ierland zorgt enkel voor goede herinneringen. Tijdens een vriendschappelijk duel in 2019, gingen de Ieren met 1-0 voor de bijl.