Ga naar de inhoud

1, 2 en 3: dominant Ineos palmt eindpodium Catalonië in

 zo 28 maart 2021 15:26
Het werd een droomweek voor Ineos in Catalonië.

Na een dominante teamprestatie heeft Ineos Grenadiers de Ronde van Catalonië volledig naar zijn hand gezet. Adam Yates werd eindwinnaar, ploegmaats Richie Porte en Geraint Thomas mochten mee het eindpodium op. "Fantastisch gewoon", reageerde Yates.

Na de zege in de tijdrit op dag 2, met Rohan Dennis, sloeg Ineos een dag later opnieuw toe in de klimrit naar Vallter 2000. Adam Yates legde er met zijn overwinning de basis voor zijn eindzege, na sterk voorbereidend werk van zijn Ineos-ploegmaats.

 

In de rit naar Port Ainé op donderdag viel spelbreker João Almeida er tussenuit bovenaan het klassement, waardoor het Ineos-podium voor het eerst vorm kreeg. Dat podium hield ook vandaag in de slotrit gemakkelijk stand.

 

"We waren naar hier gekomen met grote ambities en we worden zowaar 1e, 2e en 3e", reageerde een gelukkige Yates na afloop van de slotrit in Barcelona.

 

"Ik kan er moeilijk meer over zeggen. We hebben als team gewoon een perfecte wedstrijd gereden, de hele week, en vandaag ook nog. Het was een zware dag, zeker door de opeenvolging aan beklimmingen in de finale. We hoopten hier de eindzege te pakken, maar dat we het hele podium zouden bezetten? Fantastisch gewoon", besluit hij. 

We hebben als team gewoon een perfecte wedstrijd gereden, de hele week, en vandaag ook.

Adam Yates
De drie triomfators op een rij: Thomas, Yates en Porte.

Trotse reacties uit het Ineos-kamp:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.