Sami Chouchi wint grandslamtoernooi na wurggreep, brons voor Gabriella Willems

  Sami Chouchi wandelt als winnaar van de tatami.

  Het grandslamtoernooi judo van Tbilissi is een hoogvlieger geworden voor de Belgische judoka's. Sami Chouchi (28) was de beste in de klasse tot 81 kilogram. Gabriella Willems (-70 kg) knokte zich naar een bronzen medaille.

  Sami Chouchi haalde zijn beste judo boven in Tbilissi. In de halve finales vloerde hij nummer 3 van de wereld Tato Grigalasjvili. De Georgiër smakte tegen de tatami na een magistrale counter van onze landgenoot.

   

  In de finale kwam Chouchi uit tegen Shamil Borchashvili. Na 12 seconden leek het alsof het zilver werd, maar na tussenkomst van de VAR kreeg de Oostenrijker maar een half punt.

   

  Chouchi schoot wakker en versloeg zijn tegenstander snel met een wurggreep. Borchashvili was even van de kaart.

   

  Met goud zette Chouchi zijn beste resultaat neer op een grandslamtoernooi. Begin deze maand pakte hij brons in Tasjkent, na een strijd met Matthias Casse. Die was er niet bij in Georgië.

  Bekijk de finale van Chouchi tegen Borchashvili:

  Brons voor Gabriella Willems

  4 maanden voor de Olympische Spelen heeft ook Gabriella Willems (23) zich laten zien. Na verlies in de halve finales tegen de Braziliaanse judoka Maria Portela won ze de kamp om het brons.

   

  De Portugese juniore Joana Crisostomo moest zich halverwege de wedstrijd gewonnen geven. Een paar keer pakte ze uit met een sterk staaltje techniek, maar uiteindelijk botste ze op de ervaring en de stevige grondtechnieken van onze landgenote. Willems had haar arm geklemd.