Nieuw-Zeelandse olympische atleten krijgen voorrang bij vaccinaties

  Waar in België voorlopig nog geen sprake van is, lukt in Nieuw-Zeeland wel: de olympische atleten krijgen voorrang bij de coronavaccins. "We willen onze sporters beschermen", klinkt het.

  In België pleit het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) er al een poosje voor om de olympische atleten te vaccineren, maar voorlopig beweegt er weinig op dat vlak.

   

  In Nieuw-Zeeland zullen de atleten die geselecteerd zijn voor Tokio wél prioritair gevaccineerd worden. De minister van Volksgezondheid heeft beslist dat mensen die deelnemen aan een "evenement van nationaal belang" voorrang kunnen krijgen. En dat is dus goed nieuws voor de olympische atleten.

   

  "Het spreekt voor zich dat onze olympische atleten in deze categorie thuishoren. Ze zullen zelf een aanvraag kunnen indienen om gevaccineerd te worden."

   

  Kereyn Smith, secretaris-generaal van het olympisch comité in Nieuw-Zeeland, reageert opgetogen. "Dit zal een opluchting zijn voor onze atleten", klinkt het. "We willen onze sporters beschermen. Vaccineren is daarin een belangrijke stap."