Lise Van Hecke na CEV Cup-triomf: "Dit is de kers op de taart"

  Monza pakte gisteren de CEV Cup.

  Laura Heyrman en Lise Van Hecke hebben gisteravond met hun Italiaanse club Monza de CEV Cup gewonnen. "Dit is een bekroning voor het werk van de club", reageert Van Hecke bij Sporza.

  Monza was in de finale van de CEV Cup, na de Champions League de tweede Europese competitie, een maatje te groot voor Istanbul. Voor Lise Van Hecke en Laura Heyrman is het hun eerste Europese triomf. "We zijn enorm blij. Dit is de kers op de taart van een seizoen dat al heel mooi geweest is", zegt Van Hecke.

   

  "Het is ook heel fijn om dit te kunnen delen met Laura, die ook gewoon een goeie vriendin is van mij. We hebben twee heel sterke matchen gespeeld en hebben Istanbul ook gisteren nooit in de match laten komen."

  Monza is de voorbije jaren stilaan gegroeid. Dit is een bekroning voor het werk van de club.

  Lise Van Hecke

  Met Monza eindigden Heyrman en Van Hecke 3e in de sterke bezette Italiaanse competitie, het beste resultaat ooit van de club. "Monza is de voorbije jaren stilaan gegroeid. De winst in de CEV Cup is een belangrijke titel en een bekroning voor het werk van de club", vindt Van Hecke.

   

  "Komend weekend beginnen we aan de play-offs tegen het Chieri van Kaja Grobelna. Daarna wacht eventueel Novara. Dat zijn op zich twee haalbare kaarten. Het mag ons doel zijn om de finale van de play-offs te halen."

   

  "De titel pakken wordt heel moeilijk. Conegliano is wereldtop en heeft momenteel 54 wedstrijden op een rij gewonnen. We hopen wel zo ver mogelijk te geraken."

  Lise Van Hecke (7)

  "Fysiek terugkeren na corona was heel zwaar"

  Lise Van Hecke kreeg dit seizoen ook te kampen met het coronavirus. "In december testten 11 van de 13 speelsters bij Monza positief. Zelf heb ik twee weken in quarantaine gezeten", vertelt de 28-jarige.

   

  "Fysiek terugkeren na corona was echt wel zwaar. Dat heb ik zeker onderschat. Je verliest heel veel van het fysieke werk dat je daarvoor gedaan hebt. Het leek wel alsof ik opnieuw in de voorbereiding zat. Fysiek was het zwaar."

   

  Maar ook mentaal is het niet altijd makkelijk geweest. "Het is een lang en lastig seizoen. Door de lockdown in Italië is er ook alleen maar volleybal. Afleiding vinden is moeilijk. Ook tussendoor eens naar België vliegen kan niet. Dan is zo'n Europese titel wel geweldig."

   

  Zien we Lise Van Hecke nog ooit terug bij de Yellow Tigers? "Voor mij is de nationale ploeg een afgelopen verhaal", klinkt het resoluut. "Ik heb me altijd heel graag ingezet voor de Yellow Tigers, maar ik heb er een punt achter gezet en daar zal ik niet op terugkomen."