CEO: "Johan Walem moet plan schrijven over hoe hij vrouwenvoetbal en RSCA wil laten groeien"

  CEO Donvil en de nieuwe T1 Walem.

  Anderlecht en Johan Walem hebben elkaar (weer) gevonden. Ex-speler Walem krijgt het vrouwenelftal onder zijn hoede. Niet enkel als coach, ook als sportief directeur. "Zijn profiel paste bij wat we nodig hadden", verduidelijkt CEO Jos Donvil.

  "Door de aantrekkingskracht van het vrouwenvoetbal waren er veel kandidaten voor de rol als coach van Anderlecht, maar het profiel van Johan Walem paste bij wat we nodig hadden", vertelt Jos Donvil, de nieuwe CEO van RSCA, na de voorstelling van Walem als T1.

   

  Al is die term te beperkt om het takenpakket van Walem te omschrijven. "We willen in België ook op lange termijn de nummer 1 blijven, we willen in Europa een belangrijke rol spelen en we willen ook een voortrekkersrol dragen van het vrouwenvoetbal in België."

   

  "Die taken geven we aan Johan, een Anderlecht-icoon met ervaring als coach en als sportief directeur."

   

  "Hij is dus meer dan T1, absoluut. Johan moet een plan schrijven over hoe hij het vrouwenvoetbal en Anderlecht de komende jaren wil laten groeien."

   

  "Een bekende naam was niet het belangrijkste", vertelt Donvil nog over de zoektocht naar een opvolger voor Patrick Wachel. 

   

  "Het belangrijkste was om een goeie coach én sportief directeur te vinden."