"Neem Messi weg bij Barcelona en je hebt nog altijd een groot probleem"

  Wesley Sonck

  In Extra Time ging het maandagavond onder meer over de heropstanding van Barcelona. Wesley Sonck vindt Lionel Messi nog altijd onmisbaar, maar Johan Boskamp relativeert: "Het zit nu veel beter in elkaar." Ook de sterke partij van Anderlecht-speler Adrien Trébel tegen Zulte Waregem kwam ter sprake.

  Barcelona staat na een moeizaam seizoensbegin weer helemaal onder de mensen en werpt zich steeds nadrukkelijker op als titelkandidaat. "Het is een wervelwind op dit moment", stelt Wesley Sonck vast.

   

  "Sinds 5 december hebben ze in de competitie 16 matchen gespeeld, waarin Messi 19 keer scoorde en 8 assists gaf. Ze hebben niet meer verloren, dat is toch wel straf. In de omschakeling blijven ze wel kwetsbaar, dat hebben we ook kunnen zien in de Champions League tegen PSG."

   

  "En als je Messi wegneemt, heb je nog altijd een groot probleem. Want hij creëert toch heel veel."

   

  Johan Boskamp: "Maar als Messi zou wegvallen, zouden ze toch niet meer zo ver wegzakken als in het begin. Het zit nu veel beter in elkaar."

  "Trebel voegt iets toe aan het spel van Anderlecht"

  Het Extra Time-panel vond Adrien Trébel de beste man op het veld tegen Zulte Waregem. "Het is niet nieuw, maar hij voegt iets toe aan het spel van Anderlecht", vindt Peter Vandenbempt.

   

  "Hij is de eerste aanjager en doet dat op een veel dynamischere manier dan een paar anderen. En hij kan natuurlijk ook wel iets met een bal. Hij heeft de wedstrijd ook opengebroken. Hij jaagt aan en recupereert veel ballen."

   

  Toch heeft Trebel al vaker dan hem lief was op de bank gezeten. "Soms hebben zij data die wij niet kennen", zoekt Wesly Sonck naar een uitleg. "Ik denk dat dat de enige logische verklaring is."

  Bekijk de volledige uitzending van Extra Time: