Marc Hirschi over transfersoap: "Als journalist zou ik ook schrijven wat men wil lezen"

  Marc Hirschi debuteerde vandaag in de Ronde van Catalonië voor UAE Emirates.

  Marc Hirschi (22) heeft zijn eerste competitiedag als renner van UAE Emirates achter de rug. De Zwitserse parel versierde op het einde van 2020 een spraakmakende transfer van Team DSM naar de miljoenenploeg. Er lijkt een geurtje aan die overgang te hangen, maar Hirschi probeert alle geruchten te ontkrachten.

  "Sport gaat over entertainment", vertelt Marc Hirschi in een gesprek met Blick. "Er is veel om over te schrijven en te praten."

   

  De Zwitser probeert de geruchten - Team DSM zou Hirschi zelf naar de uitgang hebben gemasseerd door een vertrouwenskwestie - te minimaliseren.

   

  "Iedereen mag denken wat hij wil. Dat is normaal. Als journalist zou ik zelf ook schrijven wat mensen willen lezen."

   

  Hirschi wuift ook weg dat geld een rol heeft gespeeld in zijn keuze voor de ploeg uit de Emiraten. "Ik wilde gewoon een andere omgeving. Ik zocht een sportieve uitdaging."

   

  "UAE was vorig jaar het op twee na beste team. Veel renners wonnen koersen, de jongeren presteerden uitstekend. Dat trok me aan."

   

  "En deze ploeg staat ook zeer ver op wetenschappelijk gebied. Op lange termijn zal dit me vooruit brengen."

  Ik wilde gewoon een andere omgeving. Ik zocht een sportieve uitdaging.

  Marc Hirschi

  "Ik gebruik geen ketonen"

  In het gesprek met Blick wil Marc Hirschi niet in detail ingaan op de ware toedracht van zijn transfer.

   

  Over het gebruik van ketonen, wat bij zijn vorige werkgever Sunweb/Team DSM verboden was, is Hirschi stellig: "Ik gebruik geen ketonen en ik heb dat nooit gedaan."

   

  "Maar het is niet verboden en sommige topteams zoals Jumbo-Visma gebruiken het. Ik denk ook niet dat ketonen zo'n rol spelen. Mijn carrière gaat momenteel over veel meer."

   

  "Mijn lichaam moet sterker worden en dat zal elk jaar wel groeien. Ik ben nog maar 22 jaar en ik moet mezelf nog tijd geven."