Koen Naert loopt na 5 maanden afwezigheid naar PR op halve marathon

  Koen Naert (archief).

  Koen Naert heeft zijn comeback in competitie niet gemist. De Europese marathonkampioen liep een persoonlijk record op de halve marathon in Dresden. Hij finishte in 1u01'38" en werd daarmee vierde.

  Koen Naert liep de voorbije 5 maanden geen enkele wedstrijd en werd de voorbije jaren ook gehinderd door heel wat blessureleed. In Dresden stond hij voor het eerst weer aan de start van een wedstrijd. 

   

  Onderweg verrichtte Naert in een winderig Dresden veel kopwerk en dat kostte hem op het einde de punch om nog voor winst mee te doen. Hij kwam binnen op plek 4 in 1u01'38". Dat is een verbetering met 4 seconden van zijn vorige record uit 2018.

   

  Het betekent een opsteker voor Naert en is veelbelovend met oog op de olympische marathon waarvoor Naert al geplaatst is.