Sterren voor Milaan-Sanremo: Van der Poel en Van Aert boven de wereldkampioen

  Onze redactie zet Alaphilippe een trapje lager dan Van der Poel en Van Aert.

  Met Milaan-Sanremo staat het eerste monument van 2021 voor de deur en dus deelt de Sporza-wielerjury zijn sterren uit. Mathieu van der Poel en Wout van Aert krijgen natuurlijk niet toevallig elk drie sterren.

  ***

  Wout van Aert start net als in de Strade Bianche met het rugnummer 1. Vorig jaar klopte Van Aert op de Via Roma Julian Alaphilippe in een sprint à deux in zijn tweede deelname. Een jaar eerder was Van Aert zesde geworden in Sanremo.

   

  Mathieu van der Poel kan geen zulke cijfers voorleggen in La Primavera. Vorig jaar deed hij voor de eerste keer mee en moest hij genoegen nemen met de 13e plaats.

   

  Maar na zijn zege in de Strade Bianche en zijn nummertje in Tirreno-Adriatico start de Nederlandse kampioen natuurlijk ook met 3 sterren achter zijn naam. 

  **

  Julian Alaphilippe behoort tot de 'Grote Drie', maar de wereldkampioen zette zichzelf een trapje lager dan Van der Poel en Van Aert. Maar zijn uitslagen in Sanremo liegen er niet om: 3 keer op 4 deelnames stond hij op het podium.

   

  Vijf keer al eindigde Michael Matthews in de top 12 in Sanremo en vorig jaar won hij achter Van Aert en Alaphilippe de sprint voor de derde plaats. De Australiër liet in Parijs-Nice zien dat hij de goeie vorm te pakken heeft.

   

  Davide Ballerini reed nog maar 2 keer Milaan-Sanremo, maar is wellicht de joker voor Deceuninck-Quick Step. Als Alaphilippe geen gooi naar de zege kan doen en Sam Bennett de Poggio niet overleeft, dan kan nog de kaart van de snelle Italiaan getrokken worden.

  *

  Milaan-Sanremo is een koers waar punchers en sprinters een kans hebben en dat merken we bij de renners met 1 ster. Met Schachmann en Pidcock krijgen twee lichtgewichten een ster van de Sporza Wielerjury. 

   

  Schachmann schreef door de problemen van Roglic in de slotrit Parijs-Nice nog op zijn naam en Pidcock bewees in het openingsweekend en in de Strade Bianche dat hij goeie benen heeft.

   

  En als het op een sprint uitdraait op de Via Roma, dan zouden onze laatste 3 klanten wel een woordje kunnen meepraten. Laporte, Aranburu en ex-winnaar Démare hebben al bewezen dat ze een helling kunnen overleven en nog sprinten.

  Lees ook: