"Minder rivaliteit tussen Wout en Mathieu, vergeet morgen het fenomeen Cort niet"

  Onze spion (een anonieme profrenner) keek zijn ogen uit de voorbije weken. Wie schuift "radio peloton" naar voren voor Milaan-Sanremo? En hoe zit dat nu tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel?

  "Matteo Trentin trapte een hele week in de boter"

  Iedereen heeft dezer dagen terecht de mond vol van de Grote Drie. Maar Milaan-Sanremo krijgt niet voor niets de stempel van loterij, het is en blijft de minst zware klassieker. 

   

  De suprematie van Wout, Mathieu en Julian kan morgen nog meevallen. 1 van de 3 zal sowieso een versnelling plaatsen op de Poggio. Maar dat ze met z'n drieën wegrijden, daar durf ik niet voor te tekenen.

   

  In "radio peloton" gaan nog enkele interessante namen over de tong. Matteo Trentin, bijvoorbeeld, trapte in de boter tijdens Parijs-Nice. Hij is een van de topkandidaten om zijn wagonnetje aan te haken op de Poggio.

   

  Dan is er ook nog het fenomeen Cort. Hij is het soort renner dat je maanden niet ziet of hoort in het peloton. Cort is een vrij stille en terughoudende persoon. Maar op het moment dat iedereen hem vergeten is, pakt hij de zege in stuk voor stuk mooie koersen. We houden hem morgen zeker in de gaten.

   

  Zelf was ik er niet bij in de Tirreno, maar ik hoorde van collega's dat Jasper De Buyst daar indrukwekkend rondreed. Jasper maakt altijd wel indruk. "Hij lost met zijn mond dicht", zeggen we altijd. Onbeweeglijk zit hij op de fiets, ook als hij afziet. Jasper is klaar om een goede klassieke campagne te rijden.

  "Minder rivaliteit tussen Wout en Mathieu"

  In het peloton groeit het respect voor Wout en Mathieu elke wedstrijd. Dat respect is zelfs zo groot dat we in het grote pak uit de kant gaan voor Wout en Mathieu. Zo maken ze minder kans op valpartijen.

   

  Sommigen zeggen dat we enkel nog kans maken op de zege als Wout of Mathieu iets overkomt. Maar ons respect is zo groot voor die twee mannen dat we net niet hopen dat ze pech hebben.

   

  Ik merk trouwens dat de rivaliteit tussen Wout en Mathieu minder en minder wordt. De voorbije jaren was dat wel anders. Toen reden ze vaak enkel maar tegen elkaar, met Gent-Wevelgem als hoogtepunt. Al was dat wel wat opgeklopt door de pers.

   

  Nu koersen Wout en Mathieu niet meer met de angst dat de ander zal winnen. Ze koersen allebei om zelf te winnen. "Wint de ander, dan zal het de volgende keer voor mij zijn", zie je ze denken.

   

  De enige die Wout en Mathieu zaterdag kan terughalen is Julian Alaphilippe. Maar dan moet Alaphilippe slecht gepositioneerd zitten op de Poggio wanneer Wout en Mathieu vertrekken.

   

  Dat lijkt me wel het spannendste scenario voor Milaan-Sanremo. Alaphilippe, die op kop sleurt bij de groep achtervolgers en zo Ballerini en Bennett terugbrengt. Ballerini verkeert in topvorm. Bennett heeft me bergop verrast in Parijs-Nice. Met deze vorm kan hij op de Poggio aanpikken bij de eerste achtervolgers.

  "Robeet rijdt iedereen naar de vaantjes op training"

  Woensdag heb ik ook intens genoten van de zege van Ludovic Robeet in Nokere Koerse. Een echt grote verrassing was dat niet voor mij.

   

  Vorig jaar reed Robeet alles kapot in een gesimuleerde wedstrijd op training. In juli trok Bingoal-Wallonie Bruxelles vlak voor de herstart van het wielerseizoen naar Les Lacs de l'Eau d'Heure.

   

  Ze hadden daar rondjes uitgetekend van 20 kilometer, zonder veel verkeer en op brede wegen. Een lastig rondje, ideaal om een wedstrijd op te simuleren.

   

  Het verhaal doet de ronde dat Robeet iedereen naar de vaantjes had gereden. Het wedstrijdje duurde 4 à 5 rondes en Robeet pakte uit met een indrukwekkende solo.

   

  Bingoal-Wallonie Bruxelles simuleert wel vaker wedstrijdjes op training. Bijna altijd komt Robeet als winnaar uit de bus. Hij is een sterk beest. Die mooie zege in Nokere heeft hij dus zeker niet gestolen.

  VIDEO: Zo won Ludovic Robeet Nokere Koerse