Dame Time: Damian Lillard loodst Portland met 50 punten naar de zege

  Damian Lillard op weg naar 2 van zijn 50 punten.

  In de NBA heeft Damian Lillard afgelopen nacht de schijnwerpers opgeëist. De spelverdeler dirigeerde de Portland Trail Blazers naar de overwinning tegen New Orleans met 50 punten en 10 assists.  Hij besliste de match eigenhandig vanaf de vrijworplijn na een straffe comeback in het 4e quarter.

  Als de nood het hoogst is, is Damian Lillard nabij. De guard van de Portland Trail Blazers heeft al zo vaak een wedstrijd beslist in de slotfase dat "Dame Time" een begrip is geworden in de NBA.

   

  En ook afgelopen nacht was het weer Dame Time, want Lillard stuwde Portland met een glansprestatie naar een nipte overwinning tegen de New Orleans Pelicans: 125-124.

   

  Het zag er nochtans lange tijd niet goed uit voor Portland, dat in het 4e quarter nog tegen een achterstand van 17 punten aangekeken had. Maar de Pelicans kregen geen grip op een onstuitbare Lillard, die met twee rake vrijworpen in de slotseconden de match nog deed kantelen.

   

  "Hij blijft opmerkelijke dingen doen", zegt Portland-coach Terry Stotts over Lillard. "50 punten en 10 assists, de beslissende punten maken en al die andere dingen doe hij doet op het veld. Ik ben niet meer verbaasd, maar ik beschouw het ook niet als vanzelfsprekend."

  Tweets over Damian Lillard:

  Alle uitslagen van dinsdagnacht:

  • Miami - Cleveland 113 - 98
  • Philadelphia - New York 99 - 96

  • LA Lakers - Minnesota 137 - 121
  • Boston - Utah 109 - 117
  • Portland - New Orleans 125 - 124

  • Chicago - Oklahoma City 123 - 102
  • Houston - Atlanta 107 - 119

  De stand in de NBA: