Oranje experimenteert met 5.000 toeschouwers voor WK-kwalificatieduel

  In de Johan Cruijff ArenA kunnen wel meer dan 5.000 fans binnen.

  Nederland zwaait de stadionpoorten van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam volgende week open voor 5.000 toeschouwers. Het WK-kwalificatieduel tegen Letland geldt als experiment om te kijken hoe publiek weer op een veilige manier kan worden toegelaten.

  Met een reeks Fieldlab-evenementen proberen ze in Nederland te kijken hoe evenementen opnieuw kunnen doorgaan mét publiek. De interland tussen Oranje en Letland is meteen een goede test.

   

  Tijdens de voetbalwedstrijd willen ze vooral kijken of het testbeleid en de nieuwe CoronaCheck-app werken. Hiermee kunnen toeschouwers aantonen dat ze een negatief testresultaat hebben. Ze hoeven voor de wedstrijd dus alleen een sneltest te ondergaan.

   

  De bezoekers worden verdeeld over 9 bubbels. Voor iedere bubbel gelden andere regels en onderzoeken. De voetbalfans kunnen morgen hun kaartjes kopen, maar moeten wel rekening houden met de avondklok van 21 uur die blijft gelden.

   

  De Nederlandse voetbalbond (KNVB) hoopt dat aan het einde van dit seizoen weer publiek naar binnen mag in de stadions en ook bij het EK van komende zomer, als vier wedstrijden in Amsterdam worden gespeeld.

   

  Ook de Rode Duivels werken eind deze maand hun eerste twee thuiswedstrijden in de WK-kwalificatiecampagne af. Op 24 maart komt Wales naar Leuven, op 30 maart Wit-Rusland. In principe worden die wedstrijden achter gesloten deuren gespeeld.