Opnieuw Formule 1 in Portugal: GP Portimao vervangt GP in Vietnam

  Lewis Hamilton brak in de GP in Portimao het legendarische zegerecord van Michael Schumacher.

  Het wereldkampioenschap Formule 1 verhuist volgend jaar opnieuw naar het Portugese Portimao. De GP van Portugal neemt de plaats in van de GP van Vietnam.

  Vorig jaar stond Portimao voor de eerste keer op de F1-kalender. Het was sinds 1996 geleden dat er een Grote Prijs Formule 1 in Portugal gereden werd. 

   

  De zege ging naar Lewis Hamilton (Mercedes).  Hij snoepte er het mythische zegerecord van Michael Schumacher af. De Britse wereldkampioen pakte er zijn 92e GP-zege.

  Lewis Hamilon ging de geschiedenisboeken in als eerste winnaar van de GP in Portimao.

  Vorige maand kwam het plan voor een nieuwe race in Portimao al bovendrijven. Ondertussen zijn de onderhandelingen met de lokale promotor afgerond. 

   

  "We willen de promotor en de Portugese regering bedanken voor hun harde werk en toewijding", vertelt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Formula 1.


  Op 2 mei zal er opnieuw gescheurd worden door de bochten van het circuit in de Algarve. De Portugese GP vult de schoenen van de GP in Vietnam die voor het tweede jaar op rij niet zal doorgaan.

   

  "We zijn in de wolken dat de Formule 1 opnieuw zal racen in Portimao. Het was een immens succes vorig jaar", zegt  Domenicali.

   

  Het F1-seizoen start op 28 maart in Bahrein. Er staat een recordaantal van 23 races op het programma. Wie legt Lewis Hamilton het vuur aan de schenen?