Abdi strandt in het spoor van maatje Farah op halve marathon in Djibouti

  Abdi en Farah (archieffoto) organiseerden zelf de wedstrijd in Djibouti als voorbereiding op de Spelen.

  Bashir Abdi heeft vrijdag zijn laatste rechte lijn naar de olympische marathon ingezet met een 2e plaats in de halve marathon van Djibouti, een wedstrijd die hij samen met trainingsmaatje Mo Farah zelf organiseerde. 

  Abdi finishte in 1u03'11", vier seconden na zijn trainingsmaatje en viervoudig olympisch kampioen Sir Mo Farah. In de buurt komen van zijn persoonlijk record, dat op 1u01'50" staat, lukte Abdi niet. De weersomstandigheden waren met 29 graden en 80 procent luchtvochtigheid dan ook niet bepaald gunstig.

   

  Abdi organiseerde de wedstrijd in Djibouti samen met Farah om toch een wedstrijdprikkel te hebben in een periode waarin er door de coronamaatregelen nauwelijks competitie is. Abdi was overigens niet de enige Belg in Djibouti: Thomas De Bock finishte als 34e in 1u19'24".

  Enkele beelden vanuit Djibouti (Abdi met witte pet):