Jasper Stuyven na zege van Mads Pedersen: "Ik haal hier veel voldoening uit"

  Trek-Segafredo antwoordde vandaag met de pedalen.

  Zo bedrukt de stemming na de Omloop Het Nieuwsblad was bij Trek-Segafredo, zo groot was de opluchting na Kuurne-Brussel-Kuurne. "Het klikt supergoed met Mads", vertelde Jasper Stuyven over de winnaar van de semiklassieker.

  Jasper Stuyven won zelf in 2016 in Kuurne. "Of deze zege van Mads evenveel deugd doet? Ja, toch wel."

   

  "Het klikt supergoed met Mads. Ik zette hem perfect af en ik haal daar veel voldoening uit."

   

  "Hij zei me dat hij nog een goeie sprint kon doen en ik voelde dat het bij mij niet meer het geval was. Ik was in de finale niet bij de beteren."

   

  "We vertrouwen elkaar blind en we hebben nu de perfecte revanche voor gisteren."

   

  Al hing die revanche aan een zijden draadje door de krachttoer van Mathieu van der Poel. "Of we getwijfeld hebben dat we hem nog zouden inrekenen? Niemand was er zeker van", lachte Stuyven.

   

  "Het was indrukwekkend, hé. Chapeau, maar het is niet omdat we hem niet kunnen volgen op de Kanarieberg dat hij elke koers wint."

  Pidcock op het podium: "Omloop zat nochtans in mijn benen"

  In zijn eerste Belgische klassieke weekend eindigde Tom Pidcock (21) meteen 3e in Kuurne. 

   

  "Ik voelde me nochtans de hele dag niet goed: de Omloop zat nog in mijn benen", reageerde de Brit.

   

  "Gisteren waren mijn benen veel beter, maar toen heb ik er niets mee gedaan. Dit maakt veel goed. Een pelotonsprint is bovendien niet mijn specialiteit, maar ik neem dit graag mee."

   

  "Dat ik alles kan? Blijkbaar", vertelt de crosser die debuteert op de weg. "Het stemt me tevreden. Ik ben ook sneller dan verwacht in vorm."

  Van Avermaet: "Conditie zit goed, maar winnen zat er nog niet in"

  Greg Van Avermaet was een van de bepalende figuren in de hellingenzone. "Het was mooi om zo'n koers te rijden", toonde hij zich al bij al tevreden.

   

  "We hebben geprobeerd om de achtervolging op gang te krijgen, maar het duurde iets te lang. Er zat nog veel volk samen en niet iedereen wilde meerijden."

   

  "Het was een goeie training", zei de nieuwkomer bij AG2R-Citroën. "Echt winnen zat er nog niet in, maar de conditie zit wel goed."

   

  "Het was vandaag misschien nog net iets beter dan gisteren. Ik heb meegesprint op vraag van de ploeg om een resultaat te hebben (hij werd 8e), want die 33e plaats van gisteren vonden ze niet zo leuk."

   

  Zaterdag wacht de Strade Bianche. "Daar ben ik heel graag, maar die koers wordt elk jaar lastiger. Op het podium met Wout van Aert en Mathieu van der Poel? Daar teken ik voor."

  Kuurne - Brussel - Kuurne klassement

  Lees ook