Blessurezorgen blijven toenemen bij Liverpool: Aanvoerder Henderson aan de kant

  Henderson moest tegen Everton na een half uur noodgedwongen naar de kant

  De blessuregolf bij Liverpool is zo stilaan niet meer te overzien.  Komend weekend tegen Sheffield United zullen liefst 7 potentiële basisspelers ontbreken. Nu moeten The Reds het ook een tijdje stellen zonder aanvoerder Jordan Henderson.

  De prestaties van Liverpool in de Premier League zijn de laatste weken in dalende lijn, maar daar heeft ook de overvolle ziekenboeg wat mee te maken. Liverpool mist al een hele tijd onder meer Virgil van Dijk, Joe Gomez, Fabinho en Diogo Jota. 

   

  Tegen Everton viel ook nog aanvoerder Jordan Henderson uit die nu al noodgedwongen centraal achterin speelde. De Engelse international onderging een ingreep aan de adductoren en zal volgens de club zeker tot na de volgende internationale break aan de kant staan. Dat wil dus zeggen tot het einde van maart.

   

  Centraal achterin blijven zo nog enkel winteraanwinsten Ozan Kabak en Ben Davies over samen met Nathaniel Phillips en jeugdproduct Rhys Williams. Het kampioenschap lijkt met een achterstand van 19 punten op Manchester City zo goed als vervlogen, maar in de Champions League mag Liverpool na een 0-2-zege bij RB Leipzig wel nog de nodige ambities koesteren.

  Lees ook