Mathieu van der Poel staat (nog?) niet op deelnemerslijst Omloop

  Mathieu van der Poel moest als leider de UAE Tour verlaten.

  De kans dat Mathieu van der Poel aan de start komt van de Omloop Het Nieuwsblad zaterdag is weer wat kleiner geworden. Hij staat niet op de lijst met renners die de ploeg heeft doorgegeven, Jasper Philipsen wél.

  Mathieu van der Poel verliet maandagavond de UAE Tour nadat een staflid binnen het team Alpecin-Fenix positief had getest op corona. Meteen werd gespeculeerd dat de Nederlandse kampioen zou kunnen starten in de Omloop.

   

  Met deelname aan de Omloop kon hij zijn aantal wedstrijdkilometers verder opbouwen, in aanloop naar het Italiaans programma met onder andere de Strade Bianche (6 maart), Tirreno-Adriatico (10-16 maart) en Milaan-Sanremo (20 maart).

   

  Maar Alpecin-Fenix zette Van der Poel niet op de lijst met 9 renners, 7 effectieven en 2 reserves, die 72 uur voor de wedstrijd moet ingeleverd worden bij de UCI. 

   

  Slechts uit die 9 renners kan, volgens het reglement, gekozen worden voor deelname aan de Belgische openingsklassieker. Opvallend is wel dat Jasper Philipsen, die ook de UAE Tour moest verlaten, wel in het team van de Omloop staat.

   

  Voorlopig prijken verder enkel Belgisch kampioen Dries De Bondt, de Zwitser Silvan Dillier, Senne Leysen, Xandro Meurisse, de Nederlander Oscar Riesebeek, Jasper Philipsen en Otto Vergaerde op de deelnemerslijst. Laurens De Vreese en Edward Planckaert zijn de reserves.