Rickaert en Vermeersch mogen na negatieve test uit UAE-isolatie

  Goed nieuws voor Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert. De twee renners van Alpecin-Fenix hebben negatief getest op het coronavirus. Ze zouden de Verenigde Arabische Emiraten mogen verlaten, maar het is nog niet duidelijk wanneer. De twee renners zaten daar in isolatie na contact met een besmet staflid.

  Alpecin-Fenix moest zich na de eerste etappe in de Emiraten terugtrekken na een positieve coronatest bij een van de stafleden. Een deel van de renners, onder wie kopman Mathieu van der Poel, mocht meteen naar huis. 

   

  Maar Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert hadden minder geluk. Zij hadden nauw contact gehad met de persoon die positief was en moesten daardoor in quarantaine. Het duo hield zich dus een dagje bezig in hun hotelkamer, maar nu is er goed nieuws.

   

  Ze legden gisteren een negatieve coronatest af en het duo zou de Verenigde Arabische Emiraten mogen verlaten en naar huis terugkeren. Maar het is nog niet duidelijk wanneer. "We houden jullie op de hoogte als er meer nieuws is", klinkt het.