Vermeersch en Rickaert in quarantaine in VAE, Van der Poel mag naar huis

  Hoelang moet Jonas Rickaert in de Emiraten blijven?

  Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert zullen een tijdje in quarantaine moeten blijven in de Verenigde Arabische Emiraten, omdat ze in nauw contact zijn geweest met het besmette staflid van Alpecin-Fenix. Mathieu van der Poel en 4 andere renners mogen wel terug naar huis keren.

  Alpecin-Fenix moest zich na de eerste etappe in de Emiraten terugtrekken na een positieve coronatest bij een van de stafleden. Meteen was er de vraag: moet de hele ploeg daar in quarantaine blijven?

   

  3 stafleden en 5 renners (Van der Poel, Jans, Philipsen, Sbaragli en Vervaeke) kregen toestemming om terug te keren naar Amsterdam, op voorwaarde dat een nieuwe test in de luchthaven een negatief resultaat zou opleveren. Dinsdagochtend komen ze aan in Nederland.

   

  De rest van de staf en de renners Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert hadden wel nauw contact met het besmette staflid. Zij moeten in quarantaine blijven in de Emiraten "zolang de autoriteiten dat vereisen".

   

  De ploeg zet meteen ook de deur open voor deelname van Van der Poel aan de Omloop. "Mogelijke wijzigingen aan het programma van de renners worden nog onderzocht."