"Eigenlijk is het lachwekkend dat we na deze slechte reeks nog altijd derde staan"

  Lacht John van den Brom zijn miserie weg?

  John van den Brom staat onder druk bij Genk. Het bestuur bevestigde deze week wel het vertrouwen in de Nederlandse trainer, maar toch verliest Genk vanavond beter niet bij Charleroi na de 8 op 30 van de voorbije weken. Van den Brom panikeert voorlopig niet. "Ik blijf enthousiast over deze groep."

  "Kunnen ons geen nieuwe misstap veroorloven"

  "Als je de ranglijst bekijkt, dan kan je wel stellen dat we ons geen nieuwe misstap meer kunnen veroorloven", valt Van den Brom met de deur in huis één dag voor de wedstrijd tegen Charleroi.

   

  "Eigenlijk is het lachwekkend dat we na deze slechte reeks (1 op 12 en 8 op 30) nog altijd derde staan. Maar nu moeten we wel de omslag maken, anders blijven we er niet staan. Het staat allemaal heel dicht bij mekaar. Bij een eventuele nieuwe misstap hebben we het niet meer in eigen hand."

   

  Van den Brom blijft positief, ondanks de slechte resultaten. "Er zijn geen excuses meer, dat is nu echt zo. Ik blijf enthousiast over hoe we getraind hebben. Daar ligt het niet aan. Ik ben en blijf super tevreden over de spelers. We hebben gewoon één keer een goed resultaat nodig."

   

  "We zitten in de hoek waar de klappen vallen en daar moeten we uit komen. We moeten nu gewoon winnen ten koste van alles. Daar heb je een bepaalde killer mentaliteit en overlevingsdrang voor nodig en die wil ik ook zien tegen Charleroi."

  Er zijn geen excuses meer, dat is nu echt zo.

  John van den Brom

  "Als het goed gaat, heb je als trainer een gemakkelijke job"

  Er werd deze week geschreven dat Van den Brom voortaan meer moet samenwerken met Technisch Directeur Dimitri De Condé. "Klopt niet, we hebben nog steeds hetzelfde contact als vanaf dag één. We praten en discussiëren over spelers gewoon als voetbalmensen onder mekaar."

   

  "De groep waarmee ik werk, heeft zoveel kwaliteit. Ze hebben dat ook al zo vaak laten zien, nog voor ik trainer was van Racing Genk. Ik vind het gewoon echt goede spelers. De bepalende spelers zijn misschien iets minder bepalend geworden en dat heeft zijn weerslag gehad op de groep."

   

  "Als het goed gaat, heb je als trainer een gemakkelijke job. Het gaat dan om finetunen. Het wordt net moeilijk als je niets doet op een moment dat het niet loopt. Ik heb genoeg veranderd en gewisseld en iedereen moet geschikt zijn om in dit elftal te staan."

   

  Vanavond speelt Genk tegen een ploeg in dezelfde situatie. Charleroi begon aan het seizoen met 18 op 18 en pakte daarna niet al te veel punten meer. "Het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die tot veel in staat zijn. Ik ga hier en daar wel wat veranderen anders kan ik niet iedereen meer recht in de ogen kijken."

  Ik ga hier en daar wel wat veranderen tegen Charleroi anders kan ik niet iedereen meer recht in de ogen kijken.

  John van den Brom

  "De fans delen mijn bezorgdheid"

  Van den Brom kreeg van de Raad van Bestuur het vertrouwen. Al twijfelt de Nederlander er wel aan dat het effectief zo is gelopen. "Ik heb dat ook gelezen en gehoord, maar als je van de voorzitter van de Raad van Bestuur niets hebt gehoord, klopt dat nieuws dan wel?!"

   

  "Ik weet hoe alles werkt, maar ik vraag mij af of alles wel is gegaan zoals ik het heb gelezen of gehoord. Het is uiteraard geen leuke situatie om erover te lezen en horen, maar het hoort erbij. Dat weet je als voetbaltrainer."

   

  Ook de fans van Racing Genk roerden zich deze week. "Ze delen mijn bezorgdheid. Ze hebben zich op een goede manier getoond en hebben hun verhaal uitstekend gedaan." 

   

  "Ze hebben natuurlijk gelijk en ik vond het mooi en uniek dat de woordvoerder van de harde kern voor de voltallige spelersgroep zijn zegje deed. Het geeft aan dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten: club, spelers en fans. Als de supporters tevreden zijn, dan zijn we allemaal tevreden."

  De supporters hebben natuurlijk gelijk en ik vond het mooi en uniek dat de woordvoerder van de harde kern voor de voltallig spelersgroep zijn zegje deed.

  John van den Brom