Hordeloopster Eline Berings blijft 2 honderdsten boven EK-limiet: "Zuur"

  Eline Berings in actie op het Belgische kampioenschap in Louvain-la-Neuve.

  Eline Berings (34) heeft haar laatste kans verkeken om zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap indooratletiek. Op het Belgisch kampioenschap in Louvain-la-Neuve ging ze een fractie te traag op de 60 meter horden. "Jullie zijn nog niet van me af", reageerde ze vol goede moed.

  12 jaar geleden snelde Eline Berings naar de Europese titel op de 60 meter horden. Dit jaar wil ze graag nog een keer deelnemen aan het EK in zaal, maar een ticket heeft ze nog niet op zak.

   

  Vandaag kreeg Berings een laatste kans tijdens het Belgisch kampioenschap. In de gloednieuwe atletiekhal in Louvain-la-Neuve bleef ze 2 honderdsten boven de limiet: 8"12. Met een tijd van 8"09 ging de winst naar Anne Zagré (die haar ticket voor het EK al beet heeft).

   

  Berings moet nu hopen op een deliberatie om begin volgende maand in actie te mogen komen op het EK in Polen.

  Anne Zagré (m) snelt naar de Belgische titel.

  "EK of geen EK, jullie zijn nog niet van mij af"

  "Ik heb een beetje een abonnement op net niet de laatste jaren", reageert Eline Berings na haar wedstrijd. "Niet qua limieten, maar het is al een paar keer zo geweest. Het is zuur."

   

  "Maar ik ben wel trots op mijn finale. Ik liep eindelijk weer veel agressiever, meer als mezelf. Voordien liep ik te veel met twijfels en onzekerheid en was ik mentaal wat moe. Ik heb mezelf niets te verwijten."

   

  Berings eindigde op de 19e plek op de Europese jaarranglijst. Voldoende voor deliberatie voor het EK indoor? "Ik heb geen idee wat hun beleid daarin zal zijn. Uiteraard hoop ik van wel. Geef me nog 2 weken en dan zal ik nog een ander niveau halen."

   

  Hoe belangrijk is dat EK indoor, met de Spelen van Tokio in het achterhoofd? "Ik zie alles apart. Een EK is een EK op zich. Ik wou/wil er staan. Maar we zullen zien, het kan zijn dat ik er dus niet zal staan. De weg naar Tokio gaat voort."

   

  "EK of geen EK, jullie zijn nog niet van mij af. Ik ga sowieso door tot de zomer, dat staat 100% zeker vast. Ik denk dat het ook realistisch is dat ik er zal staan in Tokio, met een minder verstoorde voorbereiding."

  Ik ga sowieso door tot de zomer, dat staat 100% zeker vast.

  Eline Berings

  Anne Zagré: "Ik baal voor Eline"

  Anne Zagré trekt met een Belgische titel naar het EK indoor. "Het was een beetje speciaal, zo kalm", zei Zagré over de BK-omstandigheden met nauwelijks deelnemers en geen publiek. "Echt jammer dat er niet meer atleten zijn toegelaten op het BK."

   

  "Maar dit gezegd zijnde: het is wel superbelangrijk dat er toch nog een BK is. Daar ben ik dankbaar voor. Gelukkig gaan kampioenschappen als het BK en het EK gewoon door, want dat is tenslotte waar wij de hele winter voor getraind hebben."

   

  Over haar wedstrijd in Louvain-la-Neuve was Zagré tevreden. "Ik had nog liever mijn seizoensbeste gelopen (8"05, red), maar ik heb twee mooie races neergezet. Dit belooft voor het EK."

   

  "Wel jammer dat Eline Berings hier op twee honderdsten van de limiet strandt. Ik heb er geen woorden voor, ik baal echt voor haar."