BENE-League handbal richt blik al op volgend seizoen door coronacrisis

  De BENE-League handbal zal dit seizoen niet meer hervatten in zijn huidige vorm. De Belgische en de Nederlandse federatie geven de voorkeur aan hun eigen nationale competitie.

  Na overleg tussen de nationale handbalfederaties en de BENE-League wordt afgezien van een herstart van het huidige seizoen, meldt de organisatie vrijdag in een mededeling.

   

  De gezondheidscrisis en verschillen in coronamaatregelen tussen België en Nederland maken een grensoverschrijdende competitie op dit moment immers onmogelijk.

   

  Beide federaties geven daarom de voorkeur aan het spelen van de eigen nationale competitie, maar sluiten de deur niet helemaal voor Belgisch-Nederlandse duels. "De BENE-League zal eind maart nog wel onderzoeken of een alternatieve BENE-League te realiseren is", luidt het.

   

  "De gezondheidscrisis en de gesprekken met alle stakeholders hebben ons doen besluiten om dit jaar af te zien van de BENE-League en ons vizier op volgend seizoen te richten", zegt Michel Kranzen, voorzitter van de Raad van Toezicht. "Mocht de situatie drastisch verbeteren, dan bekijken we de mogelijkheid van een alternatieve BENE-League."

   

  Intussen verschuift de blik al naar volgend seizoen. "We gaan de komende tijd gebruiken om samen met alle deelnemende clubs voorbereidingen te treffen om in het najaar weer positief te starten met een volledig nieuw seizoen van de BENE-League", aldus Gesinus Huistra, manager van de BENE-League.