"Moet PSG de 33-jarige Messi binnenhalen om Mbappé de deur te zien uitwandelen?"

  Er wordt gefluisterd dat PSG Messi wil, maar wat dan met Mbappé?

  Ook Peter Vandenbempt was gisteren onder de indruk van de demonstratie van PSG tegen Barcelona. "Maar als Messi naar Parijs komt, dan moeten ze Mbappé verkopen."

  De hele PSG-ploeg speelde gisteren met présence

  Vooraf werd het duel tussen Barcelona en PSG vreemd genoeg neergezet als een examen voor Mbappé.

   

  “Alle vorige matchen die Mbappé heeft gespeeld in de Champions League waren aan de zijde van de 2 sterren (Neymar en Di Maria) of toch zeker telkens met 1 van die 2. We zullen nu zien of Mbappé zonder die 2 een generaal

  is of toch maar een luitenant", stond in de Franse kranten.

   

  Wat dat betreft, heeft Mbappé het formidabel gedaan. Hij stond natuurlijk wel tegenover Sergiño Dest. Op een avond zoals gisteren denk je dan: “Misschien was Dest beter nog 2 jaar langer bij Ajax gebleven."

   

  Maar er was meer dan Mbappé alleen bij PSG. In zijn schaduw was Paredes outstanding als teruggetrokken spelmaker. Ook Verratti was excellent.

   

  De hele ploeg van PSG verbaasde met de présence waarmee ze vanaf de
  aftrap speelden. Voor de rust controleerde PSG, na de rust waren ze indrukwekkend. Het had ook gemakkelijk 1-6 kunnen zijn. 

  Lees ook:

  "Waarom een gigantisch fortuin investeren in een 33-jarige Messi?"

  Als Messi naar PSG komt, dan kan dat alleen maar als ze Mbappé verkopen. Die 2 salarissen samen, dat kan niet. 

   

  Maar als je maar 1 van die 2 spelers in je ploeg kan hebben, kan je je wel de volgende vraag stellen. Moet je een 33-jarige superster halen, die commercieel waarschijnlijk ongelooflijk interessant is, om de toekomst (de 23-jarige Mbappé) dan de deur te zien uitwandelen?

   

  Messi kan misschien wel naar links of naar rechts willen gaan. Maar waarom willen die ploegen die al tot de besten ter wereld behoren een gigantisch fortuin investeren om een 33-jarige Lionel Messi binnen te halen? 

   

  Moet Manchester City Messi binnenhalen om dan 20 punten voorsprong te hebben in de Premier League? Koop een goede spits zoals Lewandowski of Haaland, dat is belangrijker dan Messi. 

   

  Ik zeg niet dat het voorbij is voor Messi. Hij staat in een ploeg die niet draait en die in een overgangsjaar zit. 

   

  Barcelona heeft het tijdperk na Cruijff overleefd en het zal ook het post-Messi-tijdperk overleven. Op termijn zal Barcelona sportief weer bij de beteren kunnen zijn, als het extrasportief (financieel en bestuurlijk) zijn zaken op orde krijgt.

  Messi baalde gisteren na de 1-4-pandoering.