Stoffel Vandoorne begint Asian Le Mans Series met 2e plek in Dubai

  Vandoorne (archieffoto) doet in de Verenigde Arabische Emiraten mee aan de duurracecompetitie.

  Stoffel Vandoorne is zaterdag als 2e geëindigd in de eerste race van de Asian Le Mans Series in Dubai. Met zijn Indonesische co-rijder Sean Gelael strandde Vandoorne in zijn Oreca op 1 rondje van de winnaars.

  In de eerste helft van deze vier uur durende race viel de beslissing. Na een licht contact kreeg Vandoorne's ploegmaat Gelael een drive through en moest hij kleine reparaties uitvoeren.


  Net voor halfweg zat Vandoorne zo'n 30 seconden achter op de voorste wagen, maar op dat moment werd de race geneutraliseerd om de Duqueine-wagen van de Belg Jean Glorieux, slachtoffer van een technisch probleem, te evacueren.


  De leidende Aurus van de Zwitser René Binder, de Chinees Yifei Yé en de Oostenrijker Ferdinand Habsburg maakte van de gelegenheid gebruik om in de pits te stoppen, terwijl Vandoorne dat net onder de groene vlag had gedaan. Het gaf de leiders de gelegenheid een ronde voorsprong te nemen en die voorsprong niet meer af te geven.

   

  Vanwege de gezondheidssituatie wordt dit seizoen van Asian Le Mans gehouden over twee weekenden met telkens twee races van vier uur. De tweede race vindt plaats op zondag om 9.45 uur Belgische tijd.