Gezien in Extra Time: Klein Duimpje El Hadj moet reus Onuachu afstoppen

  Anouar Ait El Hadj (1,74 meter) en Paul Onuachu (2,01 meter).

  In onze voetbaltalkshow Extra Time hebben Gert Verheyen en Wesley Sonck het over de bijzondere tactiek van Anderlecht om topscorer Paul Onuachu een halt toe te roepen. Arnar Vidarsson geniet dan weer van KV Oostende. En Filip Joos geeft een cursus koppen in zijn Keek op de Week. Kijk hier naar de beste fragmenten uit de aflevering van gisteren.

  "Vervelend, zo'n kleine tegenstander"

  De 18-jarige Anderlecht-speler Anouar Ait El Hadj (1,74 meter) kreeg zondag de opdracht om bij hoekschoppen te verdedigen op de reus van Genk Paul Onuachu (2,01 meter). Een vondst van ex-spits en assistent-coach Nicolas Frutos.

   

  Ervaringsdeskundigen Gert Verheyen en Wesley Sonck begrijpen die tactiek. "Zo'n kleine jongen is dikwijls vervelender dan een grote tegenstander", weet oud-aanvaller Verheyen (1,89 meter).

   

  "Bij een hoekschop of een vrije trap wil je altijd wat aanleunen of gaan hangen. Probeer dat maar eens met een kleinere tegenstander, je hebt geen houvast."


  "Onuachu moet verder gaan staan en komen inlopen", pikt de IJslandse bondscoach Arnar Vidarsson in.


  "Zo'n kleine tegenstander kan je volledig uit je concentratie halen", weet Sonck. "Je bent meer met hem bezig dan met de bal die eraan komt. Het leidt je echt af."

  "Nu begrijp je waarom Anderlecht Vlap uitleent"

  Dat Anouar Ait El Hadj ook kan voetballen, daar is het Extra Time-panel het roerend mee eens.

   

  "In het begin van het seizoen speelde hij als flankaanvaller. Dat was zijn positie niet", weet Filip Joos. "Als offensieve middenvelder blaakt hij nu van het zelfvertrouwen."


  "Nu begrijp je ook waarom Anderlecht Michel Vlap uitleent. El Hadj voetbalt veel dynamischer."


  "Naar zo'n Belg met Marokkaanse roots hebben we lang gezocht. Ik heb me lang afgevraagd waarom die pleintjesvoetballers nauwelijks doorbreken op het grote veld. Die zijn met een bal geboren."


  "In de jeugdreeksen zie je ze erg veel", merkt Gert Verheyen op, "maar die laatste stap kunnen ze om de een of andere reden niet zetten."

  Naar zo'n Belg met Marokkaanse roots hebben we lang gezocht. Ik heb me lang afgevraagd waarom die pleintjesvoetballers nauwelijks doorbreken op het grote veld. 

  Filip Joos

  "Test Lokonga een keer bij de Rode Duivels"

  In de rug van Anouar Ait El Hadj (18) laat Sambi Lokonga (21) zich zien. Filip Joos begrijpt Vincent Kompany, die stilaan een international in zijn aanvoerder ziet.

   

  "Met de afwezigheid van Axel Witsel mag je hem een keer laten testen bij de Rode Duivels", vindt onze commentator. "Akkoord, Lokonga heeft een dip gekend, maar met deze vorm moet dat lukken. Die aanvoerdersband heeft hem duidelijk deugd gedaan."

   

  Arnar Vidarsson ziet vergelijkingen met Witsel. "Lokonga recupereert veel ballen", merkt hij op.

  "Genieten voor Oostende-spelers"

  De IJslandse bondscoach kan ook genieten van seizoensverrassing KV Oostende. De kustploeg schuurt tegen de top 4 aan.


  "Ik heb nooit voor een grote club gespeeld. Als je dan zo'n verhaal schrijft, is het echt genieten. Dat zijn fantastische maanden voor zulke spelers", weet de voormalige speler van Lokeren en Cercle Brugge.

  Keek op de Week: zo kop je op doel

  Uitsmijter 1: Gert Verheyen heeft danskooi van discotheek Highstreet gekocht

  Uitsmijter 2: alle fratsen van Didier Lamkel Zé