Mercedes en Hamilton zijn er eindelijk uit: wereldkampioen tekent nieuw contract

  De contractverlenging van Lewis Hamilton, die sinds 2013 bij Mercedes rijdt, had heel wat voeten in de aarde.

  Zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton zal ook dit seizoen te zien zijn in een Mercedes. De 36-jarige Brit heeft (eindelijk) zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. 

  Na maandenlange onderhandelingen kwam vandaag de doorbraak: Lewis Hamilton rijdt een 9e opeenvolgende seizoen bij de Duitse F1-renstal. De Brit verzekerde zich afgelopen seizoen van een 7e wereldtitel, een evenaring van het record van de Duitser Michael Schumacher.

   

  "Ik ben heel gelukkig dat ik aan mijn 9e seizoen kan beginnen met mijn ploegmaats van Mercedes", verklaart Hamilton in het persbericht van het team. "Ons team heeft samen ongelooflijke dingen gepresteerd en we staan te popelen om ons succes voor te zetten."

   

  Sir Lewis Hamilton won zijn 1e WK-titel met McLaren in 2008, in 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020 volgden 6 WK-titels bij Mercedes. Onderweg verbeterde hij alle records: meeste F1-zeges (95), meeste podia (165) en meeste poleposities (98).

  "Zaten altijd op een lijn"

  Eind 2020 liep Hamiltons contract af. Omdat het coronaseizoen maar in december afliep en omdat de rijder begin december zelf corona had, liepen de onderhandelingen vertraging op.

  "We zaten altijd op 1 lijn met Lewis dat we samen zouden voortgaan, maar door het erg ongewone jaar 2020 nam het wat tijd in beslag om het proces af te ronden", stelt CEO Toto Wolff.

   

  "Samen hebben we beslist de sportband nog een seizoen te verlengen en een project op de lange termijn te beginnen om de volgende stap te zetten in ons gedeeld engagement voor meer diversiteit in onze sport. Lewis' staat van dienst behoort tot de beste in de sportwereld. Hij is een gewaardeerde ambassadeur voor ons merk en onze partners."

  Hamilton vult aan: "Ik ben trots te kunnen aankondigen dat we dit jaar een stichting oprichten die gewijd is aan diversiteit en inclusie in de sport. Ik word geïnspireerd door al wat we samen kunnen bereiken en ik kan niet wachten om in maart opnieuw het circuit op te gaan."

   

  De autorijder voert open en bloot de strijd tegen racisme en neemt ook de verdediging van het klimaat ter harte.

   Ik word geïnspireerd door al wat we samen kunnen bereiken en ik kan niet wachten om in maart opnieuw het circuit op te gaan.

  Lewis Hamilton

  Nieuwe auto begin maart, eerste race eind maart

  Mercedes onthult op 2 maart zijn nieuwe bolide voor het komende Formule 1-seizoen. Dat begint op 28 maart in Bahrein en niet, zoals eerst gepland, een week eerder in Melbourne. Door de coronapandemie wordt de Australische GP later op het seizoen gehouden.


  De traditionele testen voor de start van het nieuwe seizoen worden van 12 tot 14 maart georganiseerd op het circuit van Sakhir in Bahrein.