Meylemans voor WK skeleton: "Altenberg is de moeilijkste baan ter wereld"

  Donderdag en vrijdag gooit Kim Meylemans zich letterlijk en figuurlijk in de strijd op het WK skeleton. "Ik kijk er hard naar uit, want het is de laatste grote wedstrijd voor de Olympische Winterspelen van volgend jaar."

  Kim Meylemans draait al een heel seizoen mee in de top 10 van het skeleton. Een maand geleden werd ze nog 8e op het EK, een jaar geleden eindigde ze 9e op het WK, toen ook in Altenberg.

   

  "Altenberg is in mijn ogen de moeilijkste baan ter wereld, omdat het supertechnisch is. Er zijn 4-5 punten waar je in de fout kunt gaan", vertelt Meylemans in De Zevende Dag.

   

  "Je hebt 4 constante runs nodig, maar dat is in mijn voordeel, want dat was dit seizoen juist mijn sterke punt, die stabiliteit. Ik denk dat we een mooi WK tegemoet gaan."

   

  "Ik kijk er alvast hard naar uit. Het WK is altijd het hoogtepunt van ons seizoen en bovendien is het de laatste grote wedstrijd voor de Winterspelen van volgend jaar."

  Je hebt in Altenberg 4 constante runs nodig en dat is in mijn voordeel.

  Kim Meylemans

  Opvolging verzekerd?

  Tot de komst van Kim Meylemans, nog altijd maar 24, was skeleton een grotendeels onbekende en onbeminde sport in België. Zij doet er nu alles aan om die populariteit in ons land te doen groeien en na haar passage te bestendigen.

   

  "Ik hoop dat er na mijn carrière nog Belgen aan skeleton zullen doen. Daarom zijn we ook bezig met een jeugdprogramma. Op dit WK doet er ook jonge kerel (Colin Freeling) mee en er zijn enkele jonge meisjes die meedoen op een lager niveau."

   

  "Het is ook de bedoeling dat we na corona eens naar de scholen gaan om mensen te ronselen om ons programma uit te breiden."