Tiegemberg en Boembeek vervangen Eikenmolen in Kuurne-Brussel-Kuurne

  De Eikenmolen verdwijnt uit het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De bult wordt vervangen door twee andere hellingen: Tiegemberg en Boembeek.

  "De Eikenmolen doen we op vraag van de renners en sportdirecteurs niet meer aan. Die bewuste helling kruist eerst een steenweg om dan over te gaan in een plotse vernauwing. Dit zorgt voor een vervelende bottleneck die de koers onnodig vroeg uit haar ritme haalt", zegt organisator Peter Debaveye.

   

  "De Eikenmolen zorgt bovendien voor twee spoorwegovergangen. Als organisatiecomité willen we oren hebben naar de wensen van de renners en ploegen. Als alternatief hebben wij wel een passage op de Tiegemberg en Boembeek ingelast zodat we aan 12 hellingen in totaal komen."

   

  Kuurne-Brussel-Kuurne zal plaatsvinden zonder publiek of VIP-formules. De organisatie zet dit jaar ook extra in op veiligheid en nam daarvoor zelfs een externe firma onder de arm.

   

  "Het parcours werd in detail gescreend door hen. Deze risicoanalyse leidde tot een veiligheidshandboek dat elk potentieel gevaarlijk punt in kaart brengt en de wielerploegen hierbij advies geeft. De UCI reageert opgetogen dat onze koers hierin het voortouw neemt."

   

  "We zetten alles op alles om een vlekkeloze en honderd procent veilige editie af te leveren. Dit met maximale aandacht voor de veiligheid van de renners", aldus Debaveye.

   

  "De start- en aankomstzone in Kuurne wordt publieksvrij gehouden en langs het hele parcours gelden de gebruikelijke coronamaatregelen. Het is jammer te moeten organiseren zonder wielerfans maar in de huidige omstandigheden kunnen we niet anders."