Maakt Dirar morgen rentree bij Club? "Hij is fit ondanks half jaar zonder matchen"

  Dirar speelde van 2008 tot 2012 bij Club Brugge.

  Club Brugge moet morgen in de Beker van België aan de bak tegen amateurclub Olsa Brakel. "Het zou kunnen dat Nabil Dirar speelminuten verzamelt", blikt Club-coach Philippe Clement vooruit.

  Na meer dan 8 jaar kwam Nabil Dirar afgelopen week thuis bij Club Brugge. De Marokkaanse-Belg speelde tussen 2008 en 2012 in het blauw-zwarte shirt.  En Dirar zit al in de bekerselectie van Club voor de match van morgen.

  Hoe staat hij er conditioneel voor? "Voordat een nieuwe speler naar Club Brugge komt, zijn er uitgebreide fysieke testen", vertelt Philippe Clement.

   

  "Nabil heeft zijn laatste wedstrijd eind juli gespeeld. Maar desondanks waren zijn testen heel goed. Hij heeft de voorbije maanden duidelijk goed getraind."

   

  "Nabil is fitter dan bepaalde jongens die in het verleden naar Club gekomen zijn, maar wel bij hun team gespeeld hadden. Dat wil wel iets zeggen."

  Tegenover zijn 1e periode bij Club is Dirar lichamelijk wat meer uitgezet en het moet niet meer worden dan het nu is. Zijn vetpercentage is nu top.

  Philippe Clement

  Philippe Clement speelde zelf ook nog een seizoen aan de zijde van Dirar bij Club. Is de polyvalente Dirar veel veranderd?

   

  "Ik twijfelde of ik nog samen met Nabil heb gespeeld", geeft Clement toe. "Maar ik kreeg een filmpje toegestuurd waaruit blijkt dat we nog samen op het veld gestaan hebben."

   

  "Nabil is hier als jonge gast vertrokken en is nu een gelauwerde prof geworden. Hij is lichamelijk ook wat meer uitgezet en het moet niet meer worden dan het nu is. Zijn vetpercentage is momenteel top."

   

  "Nabil verzorgt zich heel goed en heeft heel veel honger om zich te tonen. Hij zal ons veel ervaring bijbrengen. Bovendien is Nabil polyvalent, hij kan zowel achteraan, vooraan als in het middenveld uit de voeten."

  Geen De Ketelaere, Vormer, Mata en Mignolet

  Bij Club Brugge ontbreken enkele vaste waarden in de bekerselectie. "Charles De Ketelaere had na de training vandaag wat last. We willen geen risico's nemen en laten hem uit de selectie."

   

  "Ook Ricca is er niet bij door een lichte spierblessure", zegt Clement.

   

  Zoek morgen ook niet naar Vormer, Mata, Mignolet en Kossounou. "Zij hebben al veel gespeeld dit seizoen. Maar ik wil vooral andere spelers ook een kans gunnen morgen, zoals Van Der Brempt, Van den Keybus, De Cuyper en nieuwkomers Chong en Dirar."

  Herbekijk de persconferentie van Club Brugge voor de bekermatch