Belgian Cats loten gunstig voor Spelen, met Australië, China en Puerto Rico

De Belgische basketbalvrouwen hebben het getroffen bij de loting voor de Olympische Spelen in Tokio. Met China en Puerto Rico loten ze 2 landen die de Cats op een goeie dag zeker de baas moeten kunnen. Australië is het topland in de groep van België.

Het Belgische balletje belandde bij de loting in pot 2, omdat de Cats de nummer 6 van de wereld zijn. Hierdoor waren ze sowieso verzekerd van een topland. Titelverdediger Amerika en Spanje waren mogelijkheden, maar het werd uiteindelijk Australië, de verliezende finalist van het laatste WK.

 

Uit pot 4 werd België sowieso gekoppeld aan een "makkelijker" land. Puerto Rico werd op het WK nog met 50 punten verschil verslagen door de Cats en zou in principe geen problemen mogen vormen.

 

Als de logica wordt gerespecteerd gaat België de strijd om plaats 2 in de groep aan met China. De Belgen vermijden in ieder geval het gastland Japan. China werd op de laatste Spelen 10e en op het laatste WK 6e (de Cats 4e, red). Een ploeg die België op een goeie dag moet aankunnen dus.

 

De top 2 van elke groep plaatst zich in ieder geval voor de kwartfinales, daarbij aangevuld door 2 van de 3 nummers 3. De Belgian Cats zijn er voor de allereerste keer bij op de Olympische Spelen.

Programma Belgian Cats
België Australië 27 juli
België Puerto Rico 30 juli
België China 2 augustus

Voor de kwartfinales wordt er opnieuw geloot, met de beste 4 landen uit de groepsfase als reekshoofden.

De volledige loting

De loting bij de mannen

Ook bij de mannen werd er geloot, al was die nog onvolledig omdat er nog enkele kwalificatietoernooien afgewerkt moeten worden. Nu al lijkt duidelijk dat de clash tussen Amerika en Frankrijk dé blikvanger wordt in de groepsfase.