Belgian Cats na de olympische loting: "We mogen tevreden zijn"

  Kunnen de Belgian Cats straks om de medailles strijden in Tokio?

  De olympische route van de Belgische basketbalvrouwen loopt via Australië, China en Puerto Rico. De kwartfinales lijken niet onoverkomelijk. "Als we een goeie dag hebben, kunnen we zelfs Australië verslaan", zegt sterspeelster Emma Meesseman.

  "Ik had op voorhand niet echt een voorkeur, want die verwachtingen komen meestal toch niet uit", zegt Emma Meesseman vanuit Portugal, waar ze zich met de Belgian Cats voorbereidt op het laatste deel van de EK-voorronde.

   

  "Australië is uiteraard de favoriet, maar in mijn ogen zijn zij ook niet onmogelijk. Ze hebben in het verleden al getoond dat ze niet altijd op hun best zijn. Als wij een goeie dag hebben, kan het."

   

  Opmerkelijk is dat de Cats in de voorbereiding op Tokio 3 oefenmatchen zullen spelen tegen Australië. "Dat wordt toch een lastige match", beseft bondscoach Philip Mestdagh. "Samen met de VS domineert Australië het vrouwenbasketbal."

   

  "China en Puerto Rico kennen we goed. In China zijn wel al op stage geweest en die hebben we nog uitgenodigd voor een toernooi in België. Het is een stevige ploeg, met heel wat potentieel. Puerto Rico is het meest gunstige land uit pot 4. Dat moet speelbaar zijn."

   

  "De 2e plaats in de poule is een realistisch doel. Als we een goeie match tegen Australië kunnen spelen en we winnen ook tegen China doen we een goeie zaak om zo hoog mogelijk te eindigen in de ranking na de eerste ronde." De top 4 na de poulefase is immers reekshoofd en ontloopt zo een ander topland in de kwartfinales.

  Programma Belgian Cats
  België Australië 27 juli
  België Puerto Rico 30 juli
  België China 2 augustus

  Meesseman: "Ook Australië is niet onmogelijk"

  Bondscoach: "2e plaats is realistisch doel"