Pidcock nu ook officieel profrenner bij Ineos: "Klaar voor tweede fase"

  Tom Pidcock pronkte een eerste keer in het truitje van Ineos.

  Een nieuwe maand, een nieuwe stap voor Tom Pidcock. Vanaf 1 februari is het Britse talent profwielrenner op de weg bij Ineos Grenadiers. De Omloop is zijn eerste afspraak op de wielerkalender.

  Een dag na zijn vierde plek op het WK veldrijden in Oostende heeft Tom Pidcock al de knop omgeschakeld. Vanaf nu staat alles in het teken van het wegseizoen, zijn eerste als profrenner.

   

  De 21-jarige Brit blonk vanmorgen al eens in zijn wielertenue van Ineos Grenadiers. Na twee jaar bij Team Wiggins en een seizoen bij Trinity Racing Team zet hij een grote stap naar de WorldTour.

   

  "Ik heb een succesvol jaar achter de rug en heb vertrouwen voor het wegseizoen", zei Pidcock na in de studio van Sporza na het WK. "Ik keer nu terug naar huis en begin meteen te trainen voor het wegseizoen."

   

  Met de Omloop Het Nieuwsblad kent hij zijn eerste uitdaging op de kalender al. Ook Kuurne-Brussel-Kuurne en de Strade Bianche zouden op zijn programma staan. Ook een deelname aan de Vuelta is een waarschijnlijke optie.

   

  "Het voelt alsof de eerste fase in mijn carrière is afgelopen en ik klaar ben voor de tweede fase als profrenner", sloot Pidcock af.

  Kurt Bogaerts is de stille kracht achter Tom Pidcock: