Voormalig FIFA-vicevoorzitter Ahmad gaat in beroep tegen schorsing

  Ahmad kijkt aan tegen een schorsing van 5 jaar.

  Voormalig vicevoorzitter van de FIFA, Ahmad Ahmad, gaat bij het TAS in beroep tegen zijn schorsing van 5 jaar. Die sanctie kreeg de Malagassiër in november 2020 wegens financieel gesjoemel.

  De 61-jarige Ahmad, tot zijn schorsing ook nog voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond (CAF), moet ook nog een boete van 185.000 euro betalen. 

   

  Volgens de FIFA is Ahmad schuldig aan het krijgen en uitdelen van giften, het misbruiken van zijn positie en het mismanagement van fondsen.

   

  Ahmad leidde de Afrikaanse voetbalbond sinds maart 2017 en stelde zich ook kandidaat voor een tweede mandaat. Op 12 maart zou hij herverkozen willen worden, het TAS wil voor die datum een uitspraak doen.

  Voormalig bondsvoorzitter El Salvador uitgeleverd aan VS

  Reynaldo Vasquez, oud-voorzitter van de Salvadoraanse voetbalbond, is uitgeleverd aan de Verenigde Staten. 

   

  Al in 2015 verscheen de naam van Vasquez in het grootschalige FIFA-schandaal. Hij zou smeergeld hebben aangenomen bij de verkoop van uitzendrechten voor het WK voetbal in 2014.

   

  In El Salvador werd Vasquez al veroordeeld tot acht jaar cel voor het verduisteren van 400.000 euro. De FIFA zelf legde hem een levenslange schorsing op en een boete van 463.000 euro.