Sven Nys in FB Live: "WK bij vrouwen kan wel eens spannendste worden"

  De WK-koorts neemt toe, zeker ook bij Sven Nys, die met Lucinda Brand een topfavoriet heeft op de regenboogtrui bij de vrouwen. "Ze heeft de voorbije weken enorm veel in het zand geïnvesteerd."

  In onze Facebook Live kreeg Sven Nys heel wat vragen van Sporza-surfers afgevuurd. Uiteraard kwamen ook de vrouwen aan bod, een wedstrijd waar Nys uiteraard hoopt op een zege van zijn poulain Lucinda Brand.

   

  "Die cross van zaterdag zou misschien wel eens de spannendste van het hele weekend kunnen zijn. Ze zijn zó aan elkaar gewaagd."

   

  "Betsema fietst heel goed door het zand, maar Brand heeft de laatste weken enorm veel geïnvesteerd om dit te compenseren. In Mol zagen we daar al de vruchten van. Daar heeft ze veel vertrouwen getankt."

   

  "Maar het is niet alleen door het zand fietsen, maar ook lopen. Daar is Lucinda zeker niet in het nadeel."

   

  "Alvarado heeft afgelopen weekend dan weer getoond dat ze conditioneel klaar is. Wie zal het beste met die druk kunnen omgaan? Ik durf er echt geen naam op te kleven."

  "4 tot 6 is haalbaar voor Cant, podium niet meteen"

  Sanne Cant werd al 3 keer wereldkampioene en stond nog 3 keer op andere treetjes van het podium. Maar deze keer geeft Sven Nys haar weinig kans.

   

  "Het is haar een heel jaar niet gelukt om zich in die strijd te mengen. Je ziet haar wel beter worden. Alleen heeft ze niet zoveel vermogen als die top 3 om door het zand te rijden en te lopen. 4 tot 6 is wel haalbaar."

   

  "Pas op, je start met 3 topfavorieten, maar vaak valt er dan toch eentje tussenuit, door een valpartij of een lekke band,... Dan zie ik Cant in staat om dat plaatsje in te nemen."

  Herbekijk de Facebook Live met Sven Nys