Mathieu van der Poel vreest het zand niet: "De sterkste zal snel vooraan zitten"

  Mathieu van der Poel kan zondag voor de 4e keer wereldkampioen worden.

  Mathieu van der Poel (26) heeft in een videoboodschap van zijn team Alpecin-Fenix vooruitgeblikt op het WK veldrijden van komend weekend in Oostende. De Nederlander verwacht een spannende strijd. "Maar in het zand worden sneller fouten gemaakt."

  De ondergrond van het parcours van dit WK is er een die we dit seizoen nog niet vaak hebben gezien: zand. Een cross op het strand van Oostende vraagt om een specifieke voorbereiding, al is dat voor de wereldkampioen niet altijd evident met de vele stages in functie van het wegseizoen.

   

  Toch heeft Van der Poel er het volste vertrouwen in: "Ik train vaak in het zand, ook als het WK geen zandomloop zou zijn. Ik vind dat een leuke training om te doen en laat dat altijd wel aan bod komen."

  Ik train vaak in het zand. Ik vind dat een leuke training om te doen en laat dat altijd wel aan bod komen.

  Mathieu van der Poel

  Naast het veldrijden moet Van der Poel zich ook klaarstomen voor het wegseizoen dat er binnenkort aankomt. Geen makkelijke opdracht, maar de Nederlander relativeert.

   

  "Het is voor mij niet lastig om zowel het WK als de klassiekers voor te bereiden. De voorbije jaren had ik daar ook geen moeite mee omdat ik eigenlijk totaal nog niet met dat wegseizoen bezig ben en mijn focus nu op het WK veldrijden ligt."


  Iedereen hoopt zondag op een spannende cross, maar Van der Poel denkt er het zijne van: "In een zandomloop is het vaak moeilijker om samen te blijven, er worden sneller fouten gemaakt. Het is makkelijker om het verschil te maken, dus ik denk wel dat de sterkste renner redelijk snel vooraan zal zitten."

  Bekijk hieronder de volledige video: