Fans mogen WK voor clubs bijwonen na negatieve coronatest

  Liverpool versloeg op het vorige WK voor clubs Flamengo in de finale.

  Terwijl de meeste landen geen toeschouwers toelaten in voetbalstadions, zullen op het WK voor clubs in Qatar wel fans in de tribunes zitten. Een negatieve coronatest is de voorwaarde.

  Eerder raakte al bekend dat bij de wedstrijden op het WK voor clubs een beperkt aantal toeschouwers toegelaten zal worden. Het gaat om ongeveer 30 procent van de capaciteit van de stadions. 

   

  Fans die een duel live willen bijwonen, moeten zich tot 72 uur voor elke wedstrijd laten testen op het coronavirus. Alleen supporters die negatief testen, mogen het stadion binnen.   

   

  Het WK voor clubs in Qatar vindt plaats van 4 tot en met 11 februari. Champions League-winnaar Bayern München moet in de halve finales aan de bak tegen de winnaar van het duel tussen Qatarees kampioen Lekhwiya en Afrikaans kampioen Al-Ahly (Egypte).

   

  Oceanië vaardigt dit jaar geen deelnemer af door de quarantainemaatregelen die de Nieuw-Zeelandse overheid oplegt aan kampioen Auckland FC.

  2 jaar geleden won Liverpool het WK voor clubs

  Kijk naar het WK voor clubs op Sporza

  Op Sporza hoeft u niks te missen van het WK voor clubs. Alle matchen zijn live op sporza.be te bekijken met livestream. De halve finales en finale zenden we ook op tv uit.