Staking bij sportkrant L'Equipe is na 14 dagen afgelopen

  Na een afwezigheid van 2 weken zal de Franse sportkrant L'Equipe vanaf morgen weer verschijnen. De redactie vreesde voor een regen aan ontslagen vanwege herstructureringen. Die vrees is maar gedeeltelijk weggenomen.

  L'Equipe is al bijna 70 jaar een van de meest toonaangevende sportbladen ter wereld. Maar het water staat de krant blijkbaar aan de lippen en daarom diende de directie een sociaal plan in, waarbij een 50-tal personeelsleden hun job dreigden te verliezen.

   

  De actie van de journalisten bij L'Equipe kon internationaal op heel wat bijval rekenen. Onder meer Eddy Merckx schaarde zich achter de staking, die vandaag na 2 weken tot een einde kwam.

   

  De vakbonden zouden garanties gekregen hebben dat er bij de illustratoren en fotografen geen gedwongen ontslagen zouden vallen, voor de overige bedreigde jobs blijft het wel nog bang afwachten.