Man.City bevestigt: Kevin De Bruyne is 4 tot 6 weken out met hamstringblessure

Kevin De Bruyne staat minstens een maand aan de kant.

Domper voor Manchester City. Het moet Kevin De Bruyne minstens 4 weken missen. Dat bevestigde Pep Guardiola op een persmoment. Afgelopen woensdag moest de Rode Duivel het veld verlaten na pijn in de hamstring.

Pep Guardiola had slecht nieuws te melden op het persmoment van Manchester City.  Het moet z'n draaischijf Kevin De Bruyne langer missen dan oorspronkelijk gedacht. De Rode Duivel heeft een scheurtje in de hamstring.

 

"Kevin De Bruyne is 4 tot 6 weken out", bevestigde Guardiola. "Het is zonde voor hem en voor de ploeg. We moeten proberen ons aan te passen en een oplossing te vinden. Maar uiteraard is dit een serieuze klap."

 

In het beste scenario is De Bruyne op 20 februari opnieuw speelklaar, een afwezigheid van zes weken zou hem tot 6 maart van de velden houden. Man.City zal het dus in de toppers tegen Liverpool (7/2) en Tottenham (13/2) sowieso zonder De Bruyne moeten doen. 

 

De eerstvolgende interlands met de Rode Duivels lijken niet te vroeg te komen. Zij blazen pas medio maart verzamelen voor de start van de WK-kwalificatiecampagne, met duels tegen Wales en Tsjechië. Toch is De Bruyne niet de enige Rode Duivel die voor langere tijd aan de kant staat. Ook Axel Witsel, Dennis Praet en Thorgan Hazard zijn aan het revalideren.