Bart Wellens: "Wout van Aert wint het WK, hij kan beter tegen de weersomstandigheden"

  Krijgen we de verwachte tweestrijd tussen Van Aert en Van der Poel?

  In de aanloop naar het WK veldrijden is het traditioneel speculeren wie zondag wereldkampioen wordt. Bart Wellens denkt dat Wout van Aert in Oostende zijn vierde regenboogtrui zal veroveren. "Laat het ons spannend houden en zeggen dat hij Mathieu klopt met een half wiel", voorspelt Wellens.

  Iedereen verwacht zondag in Oostende opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zij verdeelden de laatste zes wereldtitels netjes onder elkaar: Mathieu van der Poel in 2015, 2019 en 2020, Wout van Aert in 2016, 2017 en 2018.

   

  "Ik zou heel graag een duel tussen die twee zien, maar Tom Pidcock mag er zich ook wel mee moeien", zegt Bart Wellens, zelf tweevoudig wereldkampioen in het veld. "Het moet gewoon een spannende cross worden."

   

  Wie is volgens Bart Wellens dan de favoriet? "Ik denk Wout van Aert. Ze geven nog redelijk wat regen, er zal wind staan en het wordt koud. Ik denk dat Wout nog net iets meer tegen die weersomstandigheden kan." 

  Wout van Aert is mijn favoriet voor de wereldtitel in Oostende.

  Bart Wellens

  "Laat het ons in elk geval spannend houden, dat Wout Mathieu klopt met een half wiel." Déjà vu naar de Ronde van Vlaanderen? Al was het toen Van der Poel die Van Aert klopte met het kleinste verschil. 

  Herbeleef de sprint in de Ronde van Vlaanderen

  "Quinten Hermans kan in de start misschien rol spelen voor Van Aert"

  Bart Wellens is bij Tormans-Wanty Gobert ook ploegleider van Quinten Hermans, die in de Belgische WK-selectie zit. Welke rol kan hij spelen?


  "Hij kan in de start misschien iets betekenen voor Wout van Aert", denkt Wellens. "Quinten is een heel sterke starter, maar hij moet zien dat hij daarna een goed resultaat kan rijden."

   

  "Het is aan de bondscoach om de jongens op een lijn te krijgen. Sven Vanthourenhout zal wel met de gepaste tactiek komen, maar met Mathieu van der Poel aan de start... Vorig jaar waren er ook plannetjes, maar toen is Van der Poel er gewoon bij de start vandoor gegaan."

  Bart Wellens werd wereldkampioen in 2003 (foto) en 2004.

  programma wk oostende 
  beloften (m) zat 13.35u
  elite (v) zat 15.15u
  beloften (v) zon 13.35u
  elite (m) zon 15.15u