Wout van Aert voor WK: "Ligt korter bij mekaar dan voorbije seizoenen"

  Wout van Aert en Mathieu van der Poel gisteren in actie in Overijse.

  Nog 6 nachtjes slapen en de hoogmis van het veldritseizoen staat op het programma: het WK in Oostende. Krijgt u net als in de Ronde van Vlaanderen een topduel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel te zien? Dat is toch wat de twee tenoren zelf denken.

  Van Aert: "Leuk om weer strijd te leveren"

  "Ik denk dat ons niveau korter bij mekaar ligt dan de voorbije seizoenen", sprak Wout van Aert gisteren na zijn zege in Overijse.

   

  "Daar ben ik alvast heel blij om. Het lag vooral aan mezelf dat ik het niveau van Mathieu niet kon benaderen de laatste wereldkampioenschappen."

   

  Het voorbije weekend verdeelden Van Aert en Van der Poel de koek. Zaterdag won de Nederlander de Flandriencross, de Druivencross op zondag was voor de Belg.

   

  Van Aert: "Het is gewoon leuk om weer strijd te leveren. Dat doet me denken aan enkele jaren terug."

   

  "Mathieu zal zondag net iets meer favoriet zijn, denk ik. Ik ben blij met mijn vorm, maar hij heeft in principe iets meer troeven", besluit de Belgische kampioen.

  Van der Poel: "Hopen op supercompensatie"

  "Wout en ik hebben geen psychologische spelletjes meer nodig. We weten wat we waard zijn, met 50-50 kan ik best leven", stelt titelverdediger Mathieu van der Poel. "We zijn al vaker met deze verhoudingen naar het WK getrokken."

   

  "Ik hoop dat ik zondag na 2 weken harde training mijn supercompensatie te pakken heb. Maar misschien zit Wout met hetzelfde plan in zijn hoofd en in zijn benen."

   

  "We kunnen allebei winnen", besluit Van der Poel.

  WK veldrijden
    2015
  2016 2017 2018 2019 2020
  Wout van Aert zilver goud goud goud zilver 4e
  Mathieu van der Poel goud 5e zilver brons goud goud

  lees/bekijk ook: