Tennisser die quarantaine vergeleek met "gevangenis met wifi" excuseert zich

  Roberto Bautista Agut verzoent na eerdere negatieve uitlatingen

  De Spaanse tennisser Roberto Bautista Agut heeft zich op Instagram verontschuldigd nadat hij zijn ongenoegen had geuit op de gedwongen quarantainemaatregelen van de Australische staat Victoria, waar op 8 februari de Australian Open van start gaat. "Ik wil me excuseren voor mijn uitspraken, ze werden uit hun context getrokken", schrijft de nummer 13 van de wereld op zijn Instagram-account.

  Roberto Bautista Agut werd door de overheid in Melbourne gedwongen om in quarantaine te gaan. Samen met 70 andere tennisspelers werd Bautista in een verstrengde quarantaine geplaatst omdat er op hun vlucht positieve coronagevallen zaten. 

   

  De tennissers mogen voor 14 dagen hun hotelkamer niet uit. Ze kunnen dus gedurende twee weken niet buiten trainen. Bautista vergeleek de quarantaine in het hotel met "een gevangenis met wifi".  "Deze mensen hebben geen idee hoe het is om te trainen op tennisvelden, dit is een regelrechte ramp."

  Ik wil mij verontschuldigen voor mijn uitspraken. De conversatie werd uit haar context getrokken.

  Roberto Bautista Agut

  Maar volgens Bautista Agut werden deze woorden dus uit hun context getrokken. "Het was een privégesprek dat uit zijn context is gehaald en helaas zonder mijn medeweten in de media is vrijgegeven", klinkt het bij de Spanjaard. 


  "Ik wil me dan ook verontschuldigen voor mijn eerdere uitspraken en benadrukken dat mijn coach en ik ons houden aan de afgesproken maatregelen", beklemtoont Bautista Agut.

  Lees het volledige bericht hieronder: