Messi krijgt 2 speeldagen schorsing voor eerste rode kaart uit zijn carrière

  Lionel Messi krijgt een schorsing van twee speeldagen van de Spaanse voetbalbond voor de slag die hij uitdeelde in de Supercup aan Athletic-speler Asier Villalibre. De schade voor Barcelona valt mee, hij mist de matchen tegen derdeklasser Cornella en tegen Elche.

  De finale van de Supercup afgelopen zondag was een grote teleurstelling voor Lionel Messi. Hoewel Barcelona twee keer op voorsprong kwam tegen Athletic Bilbao, verloor het de match door een late goal van Inaki Williams .

   

  Messi kreeg in de toegevoegde tijd van de verlengingen rood na een slagbeweging richting Asier Villalibre. Het was voor Messi zijn eerste rode kaart ooit voor Barcelona.

   

  De Argentijnse sterspeler van Barcelona mist door de schorsing de bekerwedstrijd bij derdeklasser Cornella (donderdag) en het competitieduel bij Elche (zondag).